Connect with us

MilujemeHokej.cz

Týmy, bez kterých by byla NHL v problémech. Které franšízy jsou nejdražší?

NHL

Týmy, bez kterých by byla NHL v problémech. Které franšízy jsou nejdražší?

Foto: Flickr V Manninen

Týmy, bez kterých by byla NHL v problémech. Které franšízy jsou nejdražší?

Jaké jsou nejdražší kluby NHL?

Forbes vydal svůj každoroční seznam nejdražších franšíz v NHL a poukázal na to, že celkové hodnoty týmů klesly poprvé za celá desetiletí. Průměrná hodnota mezi týmy NHL je 653 milionů dolarů (přes 14 miliard korun), což je pokles o dvě procenta oproti minulé sezóně. Nicméně pět týmů skutečně podporuje celou ligu. A to natolik, že bez nich by NHL v minulé sezóně přišla o miliony.

Týmy, kterých se to týká, jsou New York Rangers (1,65 miliardy dolarů), Toronto Maple Leafs (1,5 miliardy dolarů), Montreal Canadiens (1,34 miliardy dolarů), Chicago Blackhawks (1,085 miliardy dolarů) a Boston Bruins (1 miliarda dolarů). Těchto pět týmů bylo přímo zodpovědných za to, že liga nebyla v minulé sezóně ve ztrátě ve výši 50 milionů dolarů. 

Čtěte také: Kartička Gretzkyho se prodala za pohádkovou sumu

Představují téměř čtvrtinu příjmů generovaných celou ligou 31 týmů. Nejméně hodnotné jsou naopak Arizona Coyotes, Florida Panthers, Columbus Blue Jackets a Buffalo Sabres. Pro fanouška hokeje to asi není až tak velké překvapení. Stojí však za zmínku, že dokonce i šampión Stanley Cupu Tampa Bay Lightning v minulé sezóně utrpěl provozní ztrátu 11 milionů dolarů.

Pět výše uvedených týmů jsou v NHL jediné, které mají hodnotu vyšší než 1 miliardu dolarů. Pro srovnání, všech 30 týmů NBA má hodnotu nejméně 1 miliardy dolarů. Není tedy žádným překvapením, že si hráči NBA vydělají za jeden rok stejně jako některé větší hvězdy NHL během svých víceletých smluv.

Vzhledem k těmto informacím je také snazší pochopit, proč jsou majitelé tak znepokojeni zahájením další sezóny, aniž by mohli prodávat lístky fanouškům. Drtivá většina majitelů jsou miliardáři, ale to neznamená, že dobrovolně přijdou o velké množství peněz. I to je jeden z důvodů, proč liga uvažuje o zavedení reklam na helmách.

Čtěte také: TOP 5 mladých hráčů, které bychom měli v příští sezoně sledovat

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top