Connect with us

MilujemeHokej.cz

Pustí Bruins Ullmarka k vodě? Jako náhrada se jeví český brankář

NHL

Pustí Bruins Ullmarka k vodě? Jako náhrada se jeví český brankář

Daniel Vladař, FOTO: Wikimedia Commons Jenn G from Seattle, WA

Pustí Bruins Ullmarka k vodě? Jako náhrada se jeví český brankář

Brankář Bostonu Bruins Linus Ullmark si vysloužil nominaci na Vezina Trophy za klíčovou roli v historicky úspěšné základní části sezony, ve které jeho tým vyhrál 65 z 82 zápasů. Play-off však ovšem nevyšlo podle představ a Boston se rozhoduje, co dál. Do hry nastupuje český gólman Daniel Vladař.

Ullmark se může pochlubit téměř dokonalou bilancí 40-6-1 s průměrem 1,89 gólu na zápas a dvěma vychytanými nulami. A také se stal prvním brankářem v téměř stoleté historii Bruins, který vstřelil gól.

Čtěte také: NHL insider odhaluje skutečný důvod špatné formy Linuse Ullmarka v play-off

Bohužel to všechno bylo k ničemu, protože Boston utrpěl kolaps v 1. kole play-off Stanley Cupu proti Floridě Panthers. Panthers využili toho, že Ullmark zjevně nebyl zcela zdráv, překonali nepříznivý stav 3:1 v sérii a šokovali Boston v sedmi zápasech, přičemž v osudném rozhodujícím utkání v TD Garden se mezi tyčemi místo Ullmarka, který nastoupil v předchozích šesti zápasech, představil náhradník Jeremy Swayman.

Ullmark má ještě dva roky platnou smlouvu s rozumným stropem, ale že by Bruins chtěli udělat zásadní změnu v brance?

Již se objevily názory, že by Bruins mohli propustit jednoho ze současného dua Ullmarka nebo Swaymana, a jeden z hokejových expertů má jasno, kdo by měl do brankoviště Bruins nastoupit. Mark Allreda z The Black N Gold Podcastu a BNG Productions by rád uvítal zpátky v barvách Bruins českého brankáře Daniela Vladaře, pokud by tým propustil Ullmarka, konkrétně uvádí jeho rozumný cap hit 2 miliony dolarů.

Vladař, který byl v draftu 2015 draftován z celkového 75. místa, nastoupil za Bruins v pěti zápasech, přičemž většinou hrál v jejich pobočce v AHL Providence Bruins, než byl v roce 2021 vyměněn k Flames. Jeho kariérní bilance v NHL je 29-14-8 s průměrem inkasovaných branek 2,89 a úspěšností zákroků 0,899 procenta.

Čtěte také: Brad Marchand obviňuje jednoho hráče z prohraného prvního kola play-off

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top