Connect with us

MilujemeHokej.cz

Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Český hokej

Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Kristers Gudlevskis, FOTO: Wikimedia Commons TheAHL

Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Hráčům se ani trochu nelíbí podmínky v Ostravě. Slovenský bek Šimon Němec nebo lotyšský brankář Kristers Gudlevskis si stěžují na vlhkost a teplo v aréně. V podobných podmínkách se prý nedá pořádně hrát.

Podle některých zpráv je v Ostravar Aréně pro hráče na ledě příliš teplo. Bývalá jednička draftu Tampy Bay Lightning Kristers Gudlevskis, který na turnaji reprezentuje své rodné Lotyšsko, hovořil s médii po výhře nad Slovenskem a popsal, jak horko mu v aréně bylo. Podle bývalého brankáře Lightning ztratil během zápasu neuvěřitelných 7 kilogramů tělesné váhy v důsledku toho, jak se potil mezi tyčemi.

Čtěte také: VIDEO: Z hokejisty expert, který baví – TOP momenty Jakuba Voráčka na MS

Harijs Vitolins, hlavní trenér Lotyšů na tomto turnaji, přiznal, že během své profesionální hokejové kariéry ještě nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. „Něco takového jsem viděl poprvé,“ přiznal Vitolins po zápase.

Na podmínky si stěžoval také slovenský obránce Šimon Němec. „Podmínky jsou tu hrozné, někdo by se na to měl podívat. Nejsme roboti, jsme lidi a myslím, že takhle to dál nepůjde,“ řekl po zápase pro sport.cz. „Je tu takové teplo, že máme v 5. minutě mokré rukavice a nedá se vystřelit. V podstatě nemáme puk pod kontrolou. Už při nástupu, rozcvičce, je tak velké teplo… Nevím, čím to je, ale zažívám to poprvé. Měli by se na to kompetentní zaměřit.“

Podobné zprávy určitě nejsou něco, co by organizátoři turnaje vítali. Uvidíme, jak se s tím popasují pro další utkání.

Čtěte také: Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top