Connect with us

MilujemeHokej.cz

Na MS padl rekord v návštěvnosti, turnaj by se měl v Česku konat častěji

Český hokej

Na MS padl rekord v návštěvnosti, turnaj by se měl v Česku konat častěji

Ilustrační foto, milujemehokej.cz

Na MS padl rekord v návštěvnosti, turnaj by se měl v Česku konat častěji

To, co se předpokládalo, se stalo skutečností. Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě překonalo všechny dosavadní rekordy v návštěvnosti. Celkem 754 226 diváků přišlo zatím na letošní turnaj, čímž byl překonán předchozí rekord z roku 2015, kdy se mistrovství konalo rovněž v České republice. Prezident hokejového svazu Alois Hadamczik už se nechal slyšet, že by se turnaj měl v Česku konat častěji.

V roce 2015 navštívilo 64 zápasů v pražské a ostravské hale dohromady 741 690 lidí, což představovalo průměrnou návštěvnost 11 589 diváků na zápas. Letošní mistrovství tento rekord překonalo s novým průměrem 12 364 diváků na zápas, což je číslo, které se ještě zvýší po zahrnutí zápasu o bronz a finále.

Čtěte také: Nároďák na něj čekal dlouho, ale teď je jeho hrdina – Pavel Zacha

Rekordní návštěva byla zaznamenána při sobotním semifinále mezi Českem a Švédskem, kdy do vyprodané O2 areny přišlo 17 413 diváků. V pražské hale se na 33 zápasů dostavilo celkem 489 147 návštěvníků, což znamená průměrnou návštěvnost 14 822 diváků na zápas. Všechny zápasy české reprezentace byly vyprodány. V Ostravě přišlo na zápasy 252 543 fanoušků a hala byla plně obsazena na všechny zápasy Slovenska a dalších osm utkání.

Tento zájem také motivoval hokejové šéfy k tomu, aby se zamysleli, zda nekonat turnaj v Česku častěji. „Měli jsme velké sezení s členy IIHF (Mezinárodní hokejová federace, pozn. red.), kde jsem dal prezidentovi Lucu Tardifovi myšlenku, že kdyby v kratším termínu nevěděli kam, tak my jsme obrovská hokejová země. Vidět to tady, co tady je, jsem přesvědčen o tom, že hokej mistrovství světa pomůže jak morálně, tak i ekonomicky,“ řekl Hadamczik v rozhovoru pro ČT sport.

„Jsem přesvědčen, že tato reklama nám přinese spoustu nových dětí do hokeje. Já byl vždycky trenér, ale šel jsem do voleb proto, aby se zvedla úroveň. Musíme pracovat na tom, aby Česko bylo zastoupeno v NHL daleko větším počtem. Mým posláním je pracovat s mládeží a trenéry tak, abychom produkovali více mladých hráčů,“ uvedl prezident svazu.

Celkově letošní mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě ukázalo obrovský zájem fanoušků a vytvořilo nový rekord v návštěvnosti, který potvrzuje, že hokej má v České republice pevné místo v srdcích lidí.

Čtěte také: Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top