Connect with us

MilujemeHokej.cz

Čtvrtfinále klepe na dveře, porazí Češi USA?

Český hokej

Čtvrtfinále klepe na dveře, porazí Češi USA?

Ilustrační foto, milujemehokej.cz

Čtvrtfinále klepe na dveře, porazí Češi USA?

Dnes to vypukne! Zápas o všechno. V Praze se odehraje dlouho očekávané čtvrtfinálové utkání mezi Českem a USA na mistrovství světa v ledním hokeji. Toto utkání přitahuje pozornost fanoušků po celém světě, a to nejen kvůli historické rivalitě obou týmů, ale také kvůli vysokým ambicím obou zemí na tomto šampionátu.

Český tým, který nyní vede trenér Radim Rulík, má na utkání s Američany z play off mistrovství světa živé vzpomínky. Na loňském šampionátu, kdy tým vedl trenér Kari Jalonen, prohráli Češi s USA 0:3 a s turnajem se tak rozloučili. Letos se čeští hráči snaží tuto porážku napravit. V čele s klíčovými útočníky Davidem Pastrňákem a Martinem Nečasem, kteří jsou známí svou schopností rozhodovat zápasy, si Český tým klade za cíl využít výhodu domácího prostředí a postoupit do semifinále.

Čtěte také: Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Mezi Českem a Spojenými státy panuje na MS dlouholetá rivalita. V roce 2004 Američané překazili Čechům domácí mistrovství světa, když je ve čtvrtfinále vyřadili po nájezdech 3:2. V roce 2015, opět v Praze, hráči USA zvítězili v souboji o bronzové medaile.

Oba týmy na turnaji nasbíraly 16 bodů, přičemž oba zaznamenaly pět výher a dvě porážky. Američané prohráli ve skupině pouze se suverénními Švédy a překvapivě padli v prodloužení se Slováky. Češi bodovali ve všech zápasech, přičemž prohry zaznamenali po nájezdech se Švýcarskem a v prodloužení s Kanadou.

Klíčové faktory

  1. Domácí prostředí: Podpora českých fanoušků v Praze může týmu dodat potřebnou energii a motivaci.
  2. Speciální týmy: Využití přesilových her a ubránění oslabení bude klíčové pro oba týmy.
  3. Fyzická hra: Fyzická hra českého týmu může být výhodou proti technickému a rychlému stylu Američanů.

Utkání mezi Českem a USA slibuje napínavou podívanou plnou emocí a dramatických momentů. Fanoušci z celého světa se těší na tento hokejový svátek, který rozhodne, kdo postoupí do semifinále mistrovství světa v ledním hokeji 2024.

Čtěte také: Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top