Connect with us

MilujemeHokej.cz

Nároďák na něj čekal dlouho, ale teď je jeho hrdina – Pavel Zacha

Český hokej

Nároďák na něj čekal dlouho, ale teď je jeho hrdina – Pavel Zacha

Pavel Zacha, wikimedia Commons Lisa Gansky

Nároďák na něj čekal dlouho, ale teď je jeho hrdina – Pavel Zacha

Pavel Zacha, který v minulosti několikrát odmítl reprezentovat, se včera stal hrdinou českého hokejového týmu. Svým prvním gólem v seniorské reprezentaci rozhodl čtvrtfinálový zápas proti USA a posunul český tým do semifinále domácího mistrovství světa. Tento zásadní moment přišel ve správnou chvíli a zapsal se do paměti všech fanoušků.

Zacha, který dříve šestkrát odmítl reprezentační dres, se stal klíčovým hráčem utkání, když svým gólem rozhodl o vítězství 1:0 nad USA. Jeho teč, která přinesla týmu vítězství, byla zároveň trošku bolestivá. „Trefilo mě to do žeber. Zabolelo to, ale dobrá bolest, beru ji,“ řekl spokojený Zacha po zápase.

Čtěte také: Problém na MS, hráči si stěžují na „nelidské“ podmínky v Ostravě

Americký tým až do tohoto zápasu nedostal ani jeden gól v oslabení, ale Češi využili svou první přesilovou hru už po šestnácti sekundách. Díky skvělé práci před brankou soupeře mohl Zacha oslavit svůj první gól v dresu českého týmu. „Kromě té bolesti jsem prožíval euforii, spoluhráči na mě hned naskákali. Je parádní vidět radující se střídačku i fanoušky,“ sdílel své pocity útočník Bostonu.

Zacha naposledy reprezentoval před osmi lety na mistrovství světa dvacetiletých. Tentokrát ale přijal pozvánku do seniorského týmu a získal si zpět přízeň českých fanoušků. „Když kluci už začali na střídačce skákat ve chvíli, kdy Američani vyhodili puk na zakázané uvolnění pár sekund před koncem, tak to byla jedna věc, která mi už pár let hodně chyběla,“ řekl Zacha, jenž dostal roli prvního centra.

Pavel Zacha se stal symbolem nového začátku pro český hokej a hrdinou, když svým výkonem pomohl týmu k postupu do semifinále. Tento zápas zůstane navždy v paměti fanoušků i samotného hráče.

Čtěte také: Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top