Connect with us

MilujemeHokej.cz

Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Český hokej

Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Roman Červenka, FOTO: Wikimedia commons Odessey

Z kritizovaného hráče miláček národa, Červenka v historickém bodování dohání Jágra

Roman Červenka je jméno, které se v českém hokeji skloňuje čím dál tím častěji v pozitivním světle. Bývalý terč kritiky a pochybností se nyní ukazuje jako nepostradatelný lídr národního týmu. Po mistrovství světa v roce 2018 to vypadalo, že jeho reprezentační kariéra je u konce. Teď však o jeho kvalitách nikdo nepochybuje a každý fanoušek českého hokeje je rád, že máme takového kapitána.

Na mistrovství světa v roce 2022 se Roman Červenka vrátil do reprezentace po čtyřech letech ve velkém stylu a ovládl produktivitu turnaje se 17 body (5 gólů a 12 asistencí), což výrazně přispělo k zisku bronzové medaile pro Česko – první medaile po deseti letech. Jeho výkony byly nejen statisticky impozantní, ale i herně zásadní, což opět potvrdilo jeho schopnosti a hodnotu pro národní tým.

Čtěte také: VIDEO: Z hokejisty expert, který baví – TOP momenty Jakuba Voráčka na MS

Na letošním mistrovství světa se Roman Červenka opět dokazuje své výjimečné schopnosti. S dvěma góly a šesti asistencemi dominuje českým statistikám a v celkovém bodování turnaje se drží mezi nejlepší desítkou. Jeho herní přehled, schopnost tvořit šance pro spoluhráče a vůdčí schopnosti na ledě jsou pro český tým neocenitelné. Projevilo se to i včera při zápasu s Brity, kde si zapsal asistenci u všech čtyřech gólů národního týmu.

„Je super, když si první lajna věří a chce celý tým táhnout. Šli si za tím, hrozně se jim to povedlo. Červus opět skvěle zasáhl a ukázal, proč je lídrem našeho týmu,“ řekl po zápase na jeho adresu Radko Gudas.

Červenka má za sebou několik památných výkonů v reprezentačním dresu. Například v utkání o bronz proti Rusku na mistrovství světa v roce 2011, kde Češi zvítězili 7:4, Červenka zazářil hattrickem a jednou asistencí. Tento výkon se nesmazatelně zapsal do historie českého hokeje a ukázal, jak důležitým hráčem může být v rozhodujících momentech. Červenka navíc nyní ztrácí pouhý bod na Jaromíra Jágra v celkovém pořadí nasbíraných bodů na Mistrovstvích světa. Jágr je nyní se 75 body sedmý, Červenka jich má celkově 74.

Čtěte také: Národ čeká na zprávy z Bostonu. Přijede duo Pastrňák a Zacha?

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top