Connect with us

MilujemeHokej.cz

Národ čeká na zprávy z Bostonu. Přijede duo Pastrňák a Zacha?

Český hokej

Národ čeká na zprávy z Bostonu. Přijede duo Pastrňák a Zacha?

David Pastrňák, FOTO: Wikimedia Commons Bostonbruinsfan22

Národ čeká na zprávy z Bostonu. Přijede duo Pastrňák a Zacha?

Po vyřazení Boston Bruins z play-off NHL je pravděpodobné, že se čeští fanoušci mohou těšit na další posilu (a možná i dvě) pro národní tým. Konkrétně se jedná o hvězdného útočníka Davida Pastrňáka a jeho spoluhráče Pavla Zachu, případně i Jakuba Lauka. V pátek již oznámil příjezd útočník Caroliny Martin Nečas a volná místa jsou už jen dvě.

David Pastrňák má za sebou další excelentní sezónu v NHL, kde opět potvrdil svou roli jednoho z nejlepších střelců soutěže. V základní části nasbíral úctyhodných 110 bodů (47 gólů a 63 asistencí) v 82 zápasech. V play-off pak přidal 8 bodů (4 góly a 4 asistence). Pastrňák je známý svou střeleckou přesností a kreativitou, což ho činí nepostradatelným členem týmu. Jeho účast na mistrovství je velice očekávaná, protože pravidelně projevuje zájem reprezentovat svou zemi, pokud mu to okolnosti umožní​.

Čtěte také: VIDEO: Z hokejisty expert, který baví – TOP momenty Jakuba Voráčka na MS

To ovšem není případ Pavla Zachy. Ten odmítl již šest pozvánek na mistrovství světa a je tedy otázkou, zda jej realizační tým pozve znovu. Ostatně argument trenérů, proč neberou mladší hráče byl, že nemají zkušenosti z Mistrovství světa. U Zachy to platí dvojnásobně. Ale útočník je to určitě velmi platný, v letošní základní části si připsal 59 bodů a navíc tvoří s Pastrňákem sehranou dvojici.

Fanoušci se teď modlí, aby hlavně s Pastrňákem bylo vše v pořádku a mohl přijet. Účast těchto hvězd NHL na domácím mistrovství světa by byla pro české fanoušky velkým lákadlem a zvýšila by šance týmu na úspěch.

Čtěte také: VIDEO: Skála Radko Gudas. TOP momenty tvrďáka nároďáku na MS

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top