Connect with us

MilujemeHokej.cz

„V kariéře lituji jedné věci,“ přiznal Jágr před ceremoniálem v Pittsburghu

NHL

„V kariéře lituji jedné věci,“ přiznal Jágr před ceremoniálem v Pittsburghu

Jaromír Jágr, FOTO: Flicker Bridget Samuels

„V kariéře lituji jedné věci,“ přiznal Jágr před ceremoniálem v Pittsburghu

Pittsburgh o víkendu žil jedním člověkem – Jaromírem Jágrem. Jágr má za sebou neuvěřitelnou hokejovou kariéru a právem je považován za legendárního hráče. V neděli, jen několik hodin před tím, než byl jeho dres organizací Pittsburgh Penguins vyřazen, učinil Jágr překvapivé přiznání, když hovořil o jednom z nejkontroverznějších rozhodnutí své kariéry v NHL.

Jágr prozradil, že v roce 2011 byl možná motivován sobeckými zájmy, když se rozhodl odmítnout nabídku od Penguins. Jágr místo toho přestoupil do řad Philadelphie Flyers, největšího rivala Penguins, ale cítil, že si potřebuje dokázat, že i bez mladých hvězd Penguins po svém boku dokáže podávat výkony na vysoké úrovni.

Čtěte také: VIDEO: „Nemáte žádnou pěnu,“ Pastrňák vysvětloval Američanům v čem je české pivo lepší než americké

„Myslel jsem na sebe a chtěl jsem ukázat, co ještě dokážu,“ přiznal Jágr podle novináře Joshe Yoheho. „Sid měl svou lajnu. Geno měl svou. Ale možná to byla chyba.“

Jestli to byla chyba, nebo ne, se už nikdy nedozvíme, ale nepochybně existují tisíce fanoušků Penguins, kteří by si přáli, aby měli možnost vidět Jágra několik let bruslit po boku nové generace Tučňáků.

Tato touha být nejlepší je to, co z Jágra udělalo legendárního hráče, kterým je dnes, ale tato soutěživost může být oboustranná. Jágr přiznává, že s přibývajícím věkem se jeho cíle posunuly a nyní se více soustředí na to, aby byl dobrým člověkem než dobrým hokejistou.

„Bůh se tě zeptá, co jsi v životě udělal,“ řekl Jágr. „Já se snažím být dobrým člověkem.“

Čtěte také: VIDEO: Rusové předvedli aroganci sobě vlastní, junioři nechali ceny za druhé místo na ledě

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top