Connect with us

MilujemeHokej.cz

Zoufalé rady, které nedopadly dobře: Jak nováček selhal při souboji s legendami Lemieuxem a Jágrem

Hokej

Zoufalé rady, které nedopadly dobře: Jak nováček selhal při souboji s legendami Lemieuxem a Jágrem

Mario Lemieux, FOTO: Wikimedia Commons Tony McCune

Zoufalé rady, které nedopadly dobře: Jak nováček selhal při souboji s legendami Lemieuxem a Jágrem

Devadesátá léta byla skvělá, pokud jste byli fanoušky Pittsburghu Penguins. V sezónách 1990-91 až 1996-97 a pak znovu na začátku nového století se fanoušci mohli těšit nejen z jedné superhvězdy, ale hned ze dvou. Když proti nim nastoupil mladý obránce, zažil perné chvíle. O ty svoje se podělil Lance Pitlick, který prozradil, co mu proti legendárnímu duu poradil starší spoluhráč.

Mario Lemieux a Jaromír Jágr jsou všeobecně považováni za jedny z nejlepších hráčů hokejové historie. Během již zmíněného ročníku působili v jednom týmu a v Pensylvánii naprosto dominovali.

Mario Lemieux dokázal na ledě všechno, ale opravdové úspěchy s Penguins přišly až s příchodem Jágra v roce 1990. Tučňáci získali v letech 91 a 92 Stanley Cup, Lemieux získal dvakrát Conn Smythe Trophy. Od roku 1991 do roku 2001 byla každá Art Ross Trophy kromě jedné udělena buď Lemieuxovi, nebo Jágrovi.

Čtěte také: Pustí Bruins Ullmarka k vodě? Jako náhrada se jeví český brankář

Lemieux ji získal čtyřikrát, a když ukončil kariéru, Jágr ji získal čtyři roky po sobě. Jágr a Lemieux jsou jednou z nejlepších dynamických dvojic v historii NHL a bylo zcela nemožné proti nim hrát.

Nebyla to velká radost, pokud jste byli obráncem nováčkem a hráli proti nim. Lance Pitlick odehrál v NHL 393 zápasů a jeden z jeho prvních byl právě proti duu Lemieux/Jágr.

„Byl to můj první rok, kdy jsem hrál za Ottawu Senators,“ řekl Pitlick ve videu na Youtube.

NHL Pittsburgh Penguins ?47 Su

„Ještě jsem neměl za sebou mnoho zápasů v NHL, ocitl jsem se v Pittsburghu v Pensylvánii, kde jsem hrál proti Penguins, Lemieuxovi a Jágrovi. To bylo v době, kdy byli na vrcholu kariéry. Byli na vrcholu bodování a dominovali. Chtěl jsem být připravený, než půjdu do zápasu.“

Pitlickovým parťákem v obraně byl tehdy Kerry Huffman a Pitlick, nováček, ho požádal o radu.

„V šatně, než jsme vycházeli na rozcvičku, si zalepoval hokejku a já se k němu zatoulal a řekl jsem mu: ‚Jaký je herní plán, když nastoupíme proti těmhle dvěma?“

Čtěte také: VIDEO: Finále play-off je řežba. Pocítil to i Gudas, který zápas nedohrál. Podívejte se na drsné hity z druhého utkání

„Huffman odpověděl: ‚Hmm, Lemieux a Jágr, co? Tady je herní plán. Jestli se s nimi ocitneme na ledě, nevím, co budeš dělat, ale já se chystám co nejrychleji zmizet z ledu.“

„To byla velká příprava na to, jít hrát proti těmto dvěma klukům. Myslím, že jsem ten večer skončil mínus tři, takže to nebylo nic moc.

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top