Connect with us

MilujemeHokej.cz

Jágr díky utkání proti Vsetínu pokořil Gordieho Howea

Český hokej

Jágr díky utkání proti Vsetínu pokořil Gordieho Howea

Jaromír Jágr Flickr Bridget Samuels

Jágr díky utkání proti Vsetínu pokořil Gordieho Howea

Žijící legenda Jaromír Jágr se stal nejstarším profesionálním hráčem, který hraje profesionální hokejovou ligu. Ve věku 52 let a 63 dní Jágr překonal Gordieho Howea, který ukončil kariéru v NHL ve věku 52 let a 11 dní.

Jágr ve druhém barážovém utkání za Kladno nejen hrál, ale také bodoval. Vstřelil branku a připsal si i asistenci. Kladno tak vede v baráži 2:0 na zápasy proti Vsetínu.

Čtěte také: VIDEO: Filip Hrotek? Soupeři se na ledě vysmál

Je důležité poznamenat, že Howe podepsal v roce 1997 jednodenní smlouvu s týmem IHL Detroit Vipers a odehrál za něj jedno střídání ve věku 69 let. Jednalo se však o marketingovou akci. Howe odehrál za Vipers pouze jedno střídání, aby se mohl pochlubit tím, že hrál v šesti různých dekádách (40., 50., 60., 70., 80. a 90. léta). Podpis s Vipers byl čistě ceremoniální.

Celkem Jágr odehrál 2225 profesionálních zápasů rozdělených mezi NHL, KHL a českou extraligu. Během této cesty oblékal dresy Kladna, Pittsburgh Penguins, Bolzano HC, Schalker Sharks, Washington Capitals, New York Rangers, Omsk Avangard, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers a Calgary Flames.

Čtěte také: VIDEO: „Bídáci Voženílek a Cienciala,“ moderátor v televizi urazil hráče Třince, pak se omluvil

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top