Connect with us

MilujemeHokej.cz

Jak dopadne Mistrovství světa? Bookmakeři se snaží předpovědět budoucnost

Český hokej

Jak dopadne Mistrovství světa? Bookmakeři se snaží předpovědět budoucnost

Ilustrační foto Wikimedia Commons Jan_Polák

Jak dopadne Mistrovství světa? Bookmakeři se snaží předpovědět budoucnost

Mistrovství světa v hokeji se letos vrátilo do České republiky, což vzbudilo velké naděje a očekávání nejen u fanoušků, ale i u sázkových kanceláří. Tipsport, jako oficiální partner turnaje, sleduje zvyšující se sázky s velkým zájmem. Po loňském překročení jedné miliardy korun v sázce, očekává letos sázková kancelář podobný obrat, zvláště pokud český tým postoupí v turnaji co nejdále.

Intenzivní sázení na domácím turnaji

Zatímco do začátku šampionátu bylo vsazeno přibližně 20 milionů korun, Miroslav Hora, hokejový bookmaker u Tipsportu, očekává, že tento objem se může zvýšit již během jediného zápasu. Nejvyšší zaznamenaná sázka činila 250 tisíc korun na to, že Česko nevyhraje svou základní skupinu, s kurzem 1,18:1. Hlavní sázky se soustředí na zápasy jako Švýcarsko – Norsko a Česko – Finsko.

Čtěte také: GALERIE: Výstava, kterou jste ještě v Česku neviděli. V Praze se otevřelo muzeum hokejových kartiček

Největší favorité a srdce versus logika

Podle sázkové kanceláře Tipsport patří k absolutním favoritům Kanada, USA a Švédsko, všechny se shodným kurzem 4,1:1. Tyto země přivezly na turnaj své nejlepší týmy a díky silné turnajové mentalitě, zejména u Kanady, jsou považovány za nejsilnější kandidáty na zlaté medaile. Podle kurzu Tipsportu na vítězství České republiky, který činí 8,5:1, není Česko mezi třemi největšími favority, ale nachází se na pátém místě. Miroslav Hora upozorňuje, že domácí prostředí je výhodou, ale není to vše. Často se sází spíše srdcem než hlavou, což je na domácím šampionátu obvyklé.

Možní překvapení a „skrytí“ favorité

Zatímco vrcholové týmy jako Kanada, USA a Švédsko jsou očekávanými favority, existují týmy, které by mohly překvapit. Němci a Lotyši loni ukázali, že mají na to zaskočit silnější týmy, a letos se od silných výkonů čeká hodně i od Švýcarů a Slováků. Hora zmiňuje Slováky, kteří mají také téměř domácí prostředí a mohli by se dostat k medailím.

Jak se blíží vrchol turnaje, sázkaři a fanoušci s napětím sledují, zda český tým využije domácího prostředí k dosažení lepších výsledků. S případným příjezdem hvězd jako je David Pastrňák nebo Martin Nečas by se šance České republiky mohly výrazně zlepšit. „Všichni stále tak trochu doufáme v příjezd Davida Pastrňáka. Rádi bychom ho viděli ve finále Stanley cupu, zároveň i ve finále mistrovství světa. V případě jeho účasti by naše akcie vystřelily vysoko,“ komentuje dění kolem českého nároďáku hokejový bookmaker Tipsportu Miroslav Hora.

Čtěte také: VIDEO: Faksa hrdinou! Vítěznou trefou vyhrál Dallasu sérii a splnil slib synovi

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top