Connect with us

MilujemeHokej.cz

GALERIE: Výstava, kterou jste ještě v Česku neviděli. V Praze se otevřelo muzeum hokejových kartiček

Zábava

GALERIE: Výstava, kterou jste ještě v Česku neviděli. V Praze se otevřelo muzeum hokejových kartiček

Foto: Hockey Cards Muzeum

GALERIE: Výstava, kterou jste ještě v Česku neviděli. V Praze se otevřelo muzeum hokejových kartiček

Jedinečný projekt v Česku, možná i v Evropě. Tak by se dalo označit muzeum hokejových kartiček, které bylo v tomto týdnu otevřeno v Praze na Vodičkově ulici. Na slavnostní zahájení se dostavila řada nadšenců a sběratelů, kteří měli možnost jako první zhlédnout velmi zajímavou a početnou sbírku.

Zakladatel muzea Jan Procháček během slavnostního zahájení vyjádřil svou vášeň pro hokej a historii, která se za jednotlivými kartičkami skrývá: „Říkal jsem si, že bychom měli udělat muzeum hokejových karet v Praze, protože jsme hokejový národ, ale podobná výstava nám tu chybí. Pro mě jsou důležité hlavně příběhy za těmi kartičkami, ať už jsou to Young Guns nebo rolbař, který jako náhradní gólman musel naskočit do zápasu NHL a vychytal vítězství,“ řekl Procháček během slavnostního přestřižení pásky. 

Čtěte také: VIDEO: Faksa hrdinou! Vítěznou trefou vyhrál Dallasu sérii a splnil slib synovi

Muzeum, situované na adresu Vodičkova 31, nabízí návštěvníkům unikátní kolekci kartiček, které pokrývají období od roku 1910 až po současnost. Exponáty zahrnují vzácné kousky, jako jsou Art Ross nováčkovská karta z vůbec první série kartiček C56 z roku 1910 v hodnotě přes 100 tisíc Kč nebo 1979 Wayne Gretzky nováčkovská karta OPC „first-print“ v hodnotě 80 tisíc Kč. Na své si přijdou ale také fanoušci historických setů jako například 1971-72 O-Pee-Chee, který je považován za nejkrásnější set vůbec.

Foto: hockeycardsmuseum.com

Jedinečnost muzea spočívá v širokém spektru vyobrazených osobností, od legendárních hráčů minulosti až po dnešní mladé talenty. Zároveň je v plánu výstavu obměňovat, takže si můžete z návštěvy muzea udělat tradici a pokaždé uvidíte něco nového. A kolik je celkově v muzeu hokejových kartiček? Tak přesně tahle otázka bude předmětem soutěžní tipovačky, takže nezapomeňte sledovat facebookové nebo instagramové stránky muzea, abyste o nic nepřišli. Lístky si můžete zakoupit na hockeycardsmuseum.com.

Muzeum je otevřeno každý den pondělí-neděle od 10:00 do 18:00 a jeho návštěva potěší každého hokejového srdcaře. Nás určitě potěšila!

Čtěte také: Hattrick v prodloužení nebo vstřelený gól bez střely na bránu. Podívejte se na TOP 5 bizarních rekordů NHL

Komentáře k článku
Continue Reading
Advertisement

More in Zábava

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top