Connect with us

MilujemeHokej.cz

Kartička Gretzkyho se prodala za pohádkovou sumu

Zábava

Kartička Gretzkyho se prodala za pohádkovou sumu

Foto: Printscreen YouTube KSA Certification + Wikimedia Rick Dikeman

Kartička Gretzkyho se prodala za pohádkovou sumu

Hokejová legenda Wayne Gretzky nepůsobí v NHL již 20 let. I tak ale vytváří nové rekordy. Kartička s Gretzkym z roku 1979 se prodala za neuvěřitelných 1,29 milionu dolarů (přes 28 milionů korun) . Informoval o tom server The Globe and Mail.

Jedná se o kartu Gretzky O-Pee-Chee Gem Mint z roku 1979. Z tohoto roku existují pouze dvě takové kartičky. Tato karta je tedy extrémně vzácná. Stala se první hokejovou kartou v historii, která se prodala za více jak 1 milion dolarů.

Čtěte také: EA čelí žalobě, její hry jsou příliš těžké

Nejen, že je to nejdražší hokejová karta všech dob, ale i šestá nejdražší karta v historii sportu. Je to jen Mike Trout z roku 2009 (3,9 milionu dolarů), Honus Wagner z roku 1909 (3,3 milionu dolarů), Mickey Mantle z roku 1952 (2,9 milionu dolarů), 2013-14 Giannis Antetokounmpo (1,9 milionu dolarů) a 2003-04 Lebron James (1,8 milionu dolarů).

To, že nejdražší hokejová kartička je právě ta s Gretzkym dává smysl vzhledem k tomu, že nyní 59letý hráč drží všemožné rekordy NHL, včetně nejvíce branek (894), asistencí (1963) a samozřejmě bodů (2857). Kromě těchto skvělých čísel má také 10 trofejí Art Ross, devět Hartových trofejí, čtyři Stanleyho poháry a mnoho dalších osobních trofejí.

Čtěte také: VIDEO: Bývalá hvězda extraligy vyhrála krasobruslařskou soutěž

Komentáře k článku

More in Zábava

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top