Connect with us

MilujemeHokej.cz

EA čelí žalobě, její hry jsou příliš těžké

Hokej

EA čelí žalobě, její hry jsou příliš těžké

FOTO: EA Sports (ea.com)

EA čelí žalobě, její hry jsou příliš těžké

Společnost EA Sports je žalována za to, že jsou jejich videohry příliš těžké…

Rok 2020 je plný zvláštních příběhů. Jinak tomu není ani v tomto případě. Společnost EA Sports je žalována za to, že jsou jejich videohry příliš těžké. Informoval o tom server Sportico.

Společnost Electronic Arts čelí žalobě, jelikož údajně zvýšila obtížnost svých sportovních her včetně NHL, aby přiměla hráče, aby zaplatili vydavateli videohry další peníze a mohli tak posílit jejich tým.

Čtěte také: VIDEO: Bývalá hvězda extraligy vyhrála krasobruslařskou soutěž

Za žalobou stojí trojice hráčů z Kalifornie. Ti tvrdí, že EA používá klamavé praktiky a falešnou reklamu. Jejich stížnost se týká her Madden, FIFA a NHL z let 2017 až 2021. Trojici zastupuje mimo jiné kalifornský právník spotřebitelů Jack Fitzgerald.

Soud tvrdí, že hry napodobují chování mnoho hráčů prostřednictvím „využití jedné nebo více technologií umělé inteligence, které dynamicky upravují obtížnost hry“. Společnost údajně neinformuje spotřebitele o těchto technologiích nebo jejich dopadu na hru. 

EA spoléhá na „heuristickou predikci a intervenci, aby adaptivně změnila obtížnost zápasů a ovlivnila nebo dokonce diktovala výsledky“, EA udržuje hráče „více zaujaté“. Společnost se k žalobě zatím nevyjádřila.

Čtěte také: Více než polovina fanoušků se bojí chodit na utkání, dokud nebude vakcína proti koronaviru

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top