Connect with us

MilujemeHokej.cz

ANALÝZA: Pravděpodobnost vstřelení branky při přečísleních

Puk MHK

Hokej

ANALÝZA: Pravděpodobnost vstřelení branky při přečísleních

ANALÝZA: Pravděpodobnost vstřelení branky při přečísleních

Naprostá tutovka! Stoprocentní šance! Jak je možné, že to neproměnil?

Naprostá tutovka! Stoprocentní šance! Jak je možné, že to neproměnil? Tak tyhle slova (a pravděpodobně i v o dost tvrdší variantě) vypustil z úst snad každý hokejový fanoušek. Pravdou ale je, že žádná šance není 100%. Jaká je však konkrétní pravděpodobnost vstřelení branky při různých přečíslení? 

Sport je sice nevypočitatelný a plný překvapení, ale ledasco se dá vyjádřit čísly. Kanadská agentura Stathletes se zaměřila na jednotlivá přečíslení a vypočítala, jak moc je pravděpodobné, že z konkrétního přečíslení padne branka. 

Čtěte také: Snižuje zákaz bodycheckingu ve skutečnosti riziko přenosu koronaviru?

Statistika započítává jako úspěšné zakončení také dorážky. Analytici vyhodnotili situace v NHL od sezony 2017/18 až do sezony 2019/20, a pouze tehdy, pokud tým útočil na branku, v níž byl přítomen gólman.

Pořadí jednotlivých přečíslení asi není příliš překvapivé, nicméně malé rozdíly mezi nimi už překvapivé jsou. Největší pravděpodobnost, že padne branka je při přečíslení dva na nikoho, to je celých 35 %. 

Pokud se ocitne hráč sám před gólmanem, šance na jeho úspěch je 25%. O pouze procento nižší šance je v případě, že útočný tým je v přečíslení tři na jednoho. S druhým obráncem se šance útočníků rapidně snižují. 

Čtěte také: “Ztrácím motivaci hrát,” přiznal Jágr

Komentáře k článku
Continue Reading

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top