Connect with us

MilujemeHokej.cz

Boston Zdenu Chárovi smlouvu nabídl. Proč ji slovenský hokejista nepřijal?

NHL

Boston Zdenu Chárovi smlouvu nabídl. Proč ji slovenský hokejista nepřijal?

Foto: Wikimedia Commons Amanda

Boston Zdenu Chárovi smlouvu nabídl. Proč ji slovenský hokejista nepřijal?

Proč se slovenský obr rozhodl nepřijmout nabídku Bostonu?

Zdeno Chára, legenda NHL a klenot slovenského hokeje šokoval všechny hokejové fanoušky, když se po dlouhých 14 letech rozhodl nečekaně odejít z Bostonu Bruins a podepsal smlouvu s týmem Washington Capitals. Kolovaly otázky, zda-li Boston vůbec nabídl svému kapitánovi novou smlouvu. Medvědi tak podle všeho však učinili.

Zdeno Chára na online konferenci prozradil, že s ním Boston skutečně vyjednával. “Měli jsme několik konverzací. Don Sweeney (GM Bostonu, pozn. red.) mi řekl na rovinu, jaké podmínky a jakou roli v týmu bych měl, kdybych se vrátil. Já ale cítil, že toho mám více, co mohu nabídnout.“

Čtěte také: Hvězdná kariéra bez dosažení snu. TOP 5 brankářů, kteří nikdy nevyhráli Stanley Cup

Chára by prý chyběl v zahajovací sestavě a plnil spíše roli náhradníka. Více příležitostí by dostávali mladší beci. Svému již bývalému zaměstnavateli však za férové jednání poděkoval. Podle svých slov chápe, že ani ve Washingtonu nebude mít svoji pozici ve svých 43 letech jistou, ale doufá, že bude za Caps nastupovat pravidelně.

“Je to příležitost, kterou jsem nechtěl promarnit,“ řekl Chára. “Šel jsem do toho.“ V Bostonu je již dlouho zabydlený a svoji rodinu stěhovat neplánuje. “Chci poděkovat všem fanouškům. Vždy budu velmi hrdý, že mohu nazvat Boston domovem,“ řekl Chára.

V hlavním městě USA má uzavřený kontrakt na jeden rok ve výši 795 tisíc dolarů (17 milionů korun).

Chára má také jasno o svém nástupci v roli kapitána v Bostonu. „Není pochyb o tom, že Patrice Bergeron bude dalším kapitánem Bruins. Myslím, že to všichni vědí. Podle mě je tou pravou osobností, kterou chcete mít za kapitána,“ uzavřel slovenský obránce.

Čtěte také: Marchand si na sociální síti udělal legraci ze sebe a pak i z fanouška

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top