Connect with us

MilujemeHokej.cz

NHL by měla očkovat všechny hráče, myslí si bývalý hokejový manažer

Hokej

NHL by měla očkovat všechny hráče, myslí si bývalý hokejový manažer

Foto: Wikimedia Commons Leon Switzer

NHL by měla očkovat všechny hráče, myslí si bývalý hokejový manažer

Podle bývalého generálního manažera několika týmů NHL by liga měla očkovat co nejvíce svých hráčů.

Známý hokejový analytik a bývalý generální manažer Brian Burke je toho názoru, že by sportovní ligy měly usilovat o to, aby byli všichni jejich hráči očkováni proti koronaviru. Domnívá se, že by se veřejné mínění o očkování zlepšilo, pokud by šli hráči příkladem.

“Slyšel jsem mluvit lidi, kteří se pohybují kolem profesionálního sportu, že kdyby vakcínu dostal LeBron James, přesvědčí spoustu lidí v USA, kteří si nejsou jisti, jestli je to dobrá věc,” řekl Burke v rozhovoru pro server The Current.

Čtěte také: Nemáš vodku? Zeptal se mě uprostřed hry Ovečkin, vzpomíná trenér

“Pokud to pomůže zvýšit počty očkovaných, je to za mě skvělý nápad,” myslí si analytik serveru Sportsnet a bývalý manažer několika týmů NHL. “Sportovci jsou vzory,” řekl s tím, že by to mohlo urychlit návrat fanoušků na stadiony.

“Klíčem je nechat očkovat všechny. Myslím, že to je jediný způsob, jak se můžeme vrátit do normálu s plnými tribunami a velkými davy lidí,“ řekl.

Podle nedávno zveřejněné americké studie se většina sportovních fanoušků nechce účastnit sportovních událostí, dokud nebude vakcína proti onemocnění Covid-19. Do té doby mají lidé strach se na stadiony vrátit. Psali jsme o tom zde.

Čtěte také: NHL se možná brzy dočká reklam na hráčských helmách

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top