Connect with us

MilujemeHokej.cz

Nemáš vodku? Zeptal se mě uprostřed hry Ovečkin, vzpomíná trenér

NHL

Nemáš vodku? Zeptal se mě uprostřed hry Ovečkin, vzpomíná trenér

Foto: Flickr Bridget Samuels

Nemáš vodku? Zeptal se mě uprostřed hry Ovečkin, vzpomíná trenér

Jak na Ovečkina během jeho nováčkovské sezony vzpomíná trenér?

Alexander Ovečkin je v současnosti jednou z největších hvězd v NHL. Server The Athletic sbíral vzpomínky Ovečkinových spoluhráčů a trenérů a dostali z nich několik humorných historek. Jednu z nejlepších má jeho bývalý trenér Greg Smith.

Ovečkin byl Washingtonem Capitals draftován v prvním kole v roce 2004. Ve Washingtonu hraje již 15 sezon po sobě. Jeho bývalý trenér Greg Smith vzpomíná na jeho nováčkovská léta. Ovečkin byl podle něj úžasný. 

Čtěte také: NHL se možná brzy dočká reklam na hráčských helmách

Bylo to na začátku jeho nováčkovské sezony, během hry se Ovečkin obrátil na Smitha a zeptal se ho:

„Máte vodku?“ Když Smith nerozuměl, Ovi svůj požadavek zopakoval. “Víš, vodka?” a udělal gesto, jako že pije. “Ne, vodku nemám. Jsme uprostřed hry,” opáčil Smith. Podle svých slov tehdy přemýšlel, “co s tímhle chlapem je.”

Ovi pak trenérovi ukázal, že se lehce řízl do prstu. “Znáš vodku, zabíjí bakterie,” řekl Ovečkin. “Ne, na to máme peroxid, ale ten nepij,” odpověděl mu trenér.

Útočník však s požadavky neskončil. “Potřebuju omítku (plaster anglicky),” řekl Ovi trenérovi svojí ještě ne dokonalou angličtinou. Smith mu samozřejmě nerozuměl a tak ho útočník chytil za pas a začal se mu hrabat v ledvince. Vytáhl náplast a odpověděl: “Vidíš? Omítka.”

Ovečkin ve své nováčkovské sezoně zaznamenal neuvěřitelných 106 bodů a v 82 zápasech vstřelil 52 gólů. Dvakrát se stal nováčkem měsíce a vyhrál Calder Trophy jako nováček sezony.

Čtěte také: EA čelí žalobě, její hry jsou příliš těžké

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top