Connect with us

MilujemeHokej.cz

VIDEO: Novým kapitánem je Marchand! Manažer Bostonu vtípkoval při předávání „Céčka“

NHL

VIDEO: Novým kapitánem je Marchand! Manažer Bostonu vtípkoval při předávání „Céčka“

Foto: Twitter Boston Bruins

VIDEO: Novým kapitánem je Marchand! Manažer Bostonu vtípkoval při předávání „Céčka“

Boston předával kapitánské céčko. Bergeron ani tým na tenhle moment rozhodně nezapomene.

Být kapitánem týmu NHL je obrovská pocta, kterou nezažije každý hráč. Ještě větší pocta je nosit písmeno C na dresu týmu z Original six. Nového kapitána si museli po odchodu Zdeno Cháry vybrat v Bostonu.

Tým Boston Bruins je legendární franšízou s dlouhou historií skvělých kapitánů NHL – od Lionela Hitchmana (prvního sportovce v historii severoamerických sportů, jehož číslo bylo vyřazeno organizací, za kterou hrál), až po slavného trenéra Dita Clappera až k mladším kapitánům, jako je Raymond Bourque a poslední kapitán Zdeno Chára.

Čtěte také: Kartička Gretzkyho se prodala za pohádkovou sumu

S tak bohatou historií, doplněnou o 19 zasloužilých kapitánů, bylo pro organizaci důležité vybrat 20. kapitána své historie co nejlépe. Byl to nezapomenutelný okamžik pro tým i jednotlivce. Generální manažer Bostonu Don Sweeney si však neodpustil při jmenování nového kapitána malý vtípek.

Jak se spekulovalo, 20. kapitánem Bostonu se stal Patrice Bergeron. Sweeney však předtím oznámil, že novým kapitánem bude Brad Marchand. Ačkoliv se hráči v kabině začali smát, bylo vidět, že někteří hráči, včetně Bergerona, na chvíli znejistěli.

“Děkuji za tenhle krok, ale myslím, že všichni víme, kdo je opravdový kapitán,” řekl Marchand. 

Samozřejmě šlo pouze vtip ze strany Bergerona a generálního manažera, nicméně pro Bergerona a celý tým to bude o to víc nezapomenutelný zážitek.

Boston musel vybrat nového kapitána poté, co slovenský obr Zdeno Chára nečekaně odešel do Washingtonu. S Bostonem se totiž nedohodl na nové smlouvě. Psali jsme o tom zde.

Čtěte také: Týmy, bez kterých by byla NHL v problémech. Které franšízy jsou nejdražší?

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top