Connect with us

MilujemeHokej.cz

Crawford ukončil kariéru. Překvapil i své bývalé spoluhráče

NHL

Crawford ukončil kariéru. Překvapil i své bývalé spoluhráče

Foto: Wikimedia Commons mark6mauno

Crawford ukončil kariéru. Překvapil i své bývalé spoluhráče

Corey Crawford ukončil svoji kariéru. Co na to říkají jeho bývalí spoluhráči?

Po dlouhých 13 sezónách v NHL poměrně překvapivě ohlásil brankář Corey Crawford, že ukončuje svoji kariéru. Před třemi měsíci podepsal smlouvu s New Jersey Devils na dva roky a zdálo se, že bude pokračovat i po svém dlouhém působení v Chicagu. Crawfordův konec překvapil i spoust svých bývalých spoluhráčů.

“Nechci mluvit za něj o tom, co ho vedlo k jeho rozhodnutí. Každý má své důvody,” řekl Patrick Kane serveru NHL.com. “Druhou půlku loňské sezóny byl k nezastavení, stejně jako posledních 10 let. Hrál velmi dobře a byl velkým důvodem našeho úspěchu.”

Čtěte také: TOP 5 mladých hráčů, které bychom měli v příští sezoně sledovat

Kane také zavzpomínal na dva Stanley Cupy, které spolu vyhráli. “Jeho nadšení, které jsme mohli vidět, když sundal masku vždy po vítězství, bylo skvělé. Bylo zábavné tyhle okamžiky vidět znovu a znovu je prožít.”

Trenér Blackhawks Jeremy Colliton potřeboval chvíli času, než mohl brankářův odchod komentovat. “Coreyho znám od doby, kdy jsme byli junioři,“ řekl Colliton. “Neznám jeho okolnosti, ale každý by měl hrát jen tak dlouho, jak chce. Tvořil velkou část úspěchu Blackhawks a rozhodně mě jeho koučování bavilo. Přeji mu i jeho rodině jen to nejlepší.”

“V poslední době nás několikrát držel ve hře, kdy jsme nehráli nejlépe a on vzdoroval soupeři,” vzpomíná na něj obránce Blackhawks Duncan Keith. “Byl na něj spoleh, dělal ty velké zákroky, které od gólmana potřebujete. Byl dlouho brankářem číslo jedna a dal do toho maximum.”

Ačkoli Crawford neuvedl konkrétní důvod svého odchodu, od 1. ledna s New Jersey Devils již netrénoval a z osobních důvodů si vzal volno. Dlouhá opora Chicaga a držitel dvou Stanley Cupů tak ve svých 36 letech opouští nejslavnější hokejovou ligu světa. 

Čtěte také: NHL by měla očkovat všechny hráče, myslí si bývalý hokejový manažer

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top