Connect with us

MilujemeHokej.cz

VIDEO: Kanadská rodina našla bednu hokejových kartiček, vydražila ji za více jak 72 milionů

Zábava

VIDEO: Kanadská rodina našla bednu hokejových kartiček, vydražila ji za více jak 72 milionů

Box kartiček, Foto: Heritage Auctions

VIDEO: Kanadská rodina našla bednu hokejových kartiček, vydražila ji za více jak 72 milionů

Tohle se jen tak nevidí! Neotevřená bedna hokejových karet nalezená ve sklepní kanceláři vynesla jedné kanadské rodině v aukci 3,1 milionu dolarů (asi 72,5 milionu korun). Uvnitř se mohlo nacházet více než 20 „nováčkovských karet“ legendárního Wayna Gretzkyho. Tomu říkáme objev. Informovala o tom BBC.

Rodina, která kufřík ukrytý v kanceláři v Saskatchewanu objevila, byla z prodeje nadšená, uvedl mluvčí aukční síně. Vítěznou nabídku učinil Kanaďan, který se rozhodl zůstat v anonymitě. S dvacetiprocentní přirážkou ke kupní ceně je konečná částka, kterou kanadský zájemce zaplatí, přibližně 3,7 milionu dolarů (asi 72,5 milionu korun).

Čtěte také: Legenda Jágr. Na českého hokejistu se během víkendu v Pittsburghu naštval známý rapper

Aukční síň Heritage Auctions, která sídlí v Dallasu, označila objev nedotčených karet z let 1979-80 od dnes již neexistující značky O-Pee-Chee za „největší neotevřený nález 21. století“.

Tato charakteristika vychází z toho, že uvnitř by se mohly nacházet cenné karty – zejména nováčkovská karta Gretzkyho. Karty nováčků jsou první, které zobrazují sportovce jako profesionálního hráče, a mnoho sběratelů za ně zaplatí vyšší cenu.

Jednotlivá Gretzkyho karta se může prodat za několik tisíc až stovek tisíc dolarů. Společnost Heritage Auctions před třemi lety prodala jednu kartu O-Pee-Chee z roku 1979 za 3,75 milionu dolarů (87,8 milion korun), což byl rekord.

Společnost Heritage Auctions v popisu sady uvedla, že vzhledem k tomu, že v sadě je 396 karet, mohlo by se uvnitř hnědého kartonového pouzdra nacházet asi 27 fyzicky neporušených nováčkovských Gretzkyho karet. Taková investice by se mohla vyplatit.

Čtěte také: ROZHOVOR: „Řada lidí si nedokáže představit, co mentální příprava znamená,“ říká hokejový mentální kouč Lukáš Mareš

Zaprášený kufřík byl objeven, když otec s pomocí svého syna vyklízel svou kancelář v Regině. Otec byl „sběratel ze staré školy“, který zapečetěný kufřík před lety koupil s úmyslem otevřít ho a sestavit sady karet k prodeji, ale nikdy se k tomu nedostal, řekl. Rodina si přála zůstat v anonymitě.

Kufry, jako je tento, které obsahují 16 krabic se 48 balíčky v krabici a 14 kartami v balení a celkem přes 10 000 karet, byly původně určeny k prodeji do velkých obchodů, které by je otevřely a prodaly jako jednotlivé balíčky zákazníkům.

Předtím, než se dostaly do aukce, bylo všech 16 voskových krabiček ve větší krabici ověřeno. Níže se můžete podívat, jak otevření vypadalo:

Komentáře k článku

More in Zábava

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top