Connect with us

MilujemeHokej.cz

Proč by měl být proslov brněnského trenéra předmětem konstruktivní kritiky?

Proč by měl být proslov brněnského trenéra předmětem konstruktivní kritiky?

Uniklá nahrávka z kabiny brněnských dorostenců hýbe hokejovou veřejností. Většina lidí se zastává trenéra, že se chová naprosto v pořádku. Ano, ostřejší slova nebo zvýšení hlasu není nic, kvůli čemu bychom se měli pohoršit, tak to běžně ve sportu chodí. Co mě ovšem zarazilo byl jeho přístup, že ti kluci musí vyhrávat.

“Já su zvyklej hrát jenom o titul. Se všema se bude vyhrávat a kdo nás porazí, tak dostane na tlamu. Tak to tady bude!” křičí trenér na své svěřence, kterým je kolem patnácti let. A tohle je špatně.

Není to tak dávno, co se kritizoval výkon juniorů na MS a Petr Hubáček to tenkrát ve studiu ČT Sport krásně shrnul (viz video). Český mládežnický hokej hraje na výsledek, což je jeden z důvodů, proč už tolik let zaostáváme za zahraniční konkurencí. To by mělo být předmětem diskuze. Ne to, že trenér zvýšil hlas, ale celkově jaký tlak je vyvíjen na naší hokejovou mládež a jestli bychom se v mládežnických kategoriích neměli místo výsledku spíše zaměřit na individuální práci a přípravu talentů tak, jak to dělají v zahraničí.

Komentáře k článku
Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top