Connect with us

MilujemeHokej.cz

Bedard vysekl poklonu Mrázkovi. Uvidíme českého brankáře na MS?

NHL

Bedard vysekl poklonu Mrázkovi. Uvidíme českého brankáře na MS?

Petr Mrázek, FOTO: Wikimedia Commons Jenn G

Bedard vysekl poklonu Mrázkovi. Uvidíme českého brankáře na MS?

Mrázek září jako jedna nejvýraznějších postav Chicaga Blackhawks. Přestože tým nemá nejlepší sezónu, český gólman je ve formě a chválí ho i spoluhráči. Teď si ji vyslechl i od mladé hvězdy týmu, Connora Bedarda. Informoval o tom server NHL.com.

V duelu s New York Islanders, ačkoliv Blackhawks utrpěli 1:2 porážku, Mrázek ukázal skvělý výkon. Lapil prvních 24 střel soupeře a celkově zaznamenal 27 zákroků. „Měli jsme spoustu šancí, ale on byl neprostupný,“ hodnotil Mrázkův výkon soupeř.

Čtěte také: NHL insider: Draisaitl možná požádá o výměnu

Společně s Bedardem, jenž se i přes zranění řadí mezi favority na Calder Trophy, tvoří Mrázek dvojici, která vyniká v týmu Chicaga. V posledním duelu proti Islanders nastoupil Mrázek jako startující brankář ve svém 49. zápase sezóny, čímž vyrovnal svůj osobní rekord z minulých let.

Mrázek je známý svou spolehlivostí a odhodláním, což ho činí těžkým soupeřem pro protivníky. S celkovým časem na ledě 2968:59 minut se řadí mezi nejvytíženější brankáře v lize. I když jeho statistiky nemusí působit úžasně s průměrem 3,03 inkasovaných gólů na zápas a úspěšností zákroků 90,7 %, jeho vliv na výsledky týmu je nepopiratelný.

„Když se dostane do laufu, je opravdu těžké ho překonat, jsme šťastní, že ho máme,“ řekl na jeho adresu talent Connor Bedard. Mrázkova konzistentní výkonnost a odhodlání drží Chicago nad vodou. Přestože se tým letos do play-off nepodívá, nabízí se otázka, zda Mrázka neuvidíme na domácím Mistrovství světa. Tento zkušený gólman je ve formě a je tak velká šance, že by mohl obléknout národní dres.

Čtěte také: Budoucnost tápajícího Buffala? Český mladík, píší v zámoří

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top