Connect with us

MilujemeHokej.cz

NHL insider: Draisaitl možná požádá o výměnu

NHL

NHL insider: Draisaitl možná požádá o výměnu

Leon Draisaitl, FOTO: Wikimedia Commons Jenn G

NHL insider: Draisaitl možná požádá o výměnu

Útočník Leon Draisaitl je jednou z hlavních opor Edmontonu Oilers. V podcastu Empty Netters insider NHL Dan Powers řekl, že Leon Draisaitl pravděpodobně požádá o výměnu, pokud Edmonton Oilers neuspějí v play-off. To znamená pokud by Oilers vypadli ve druhém kole nebo dříve.

Draisaitl, kterému po letošní sezóně zbývá jeden rok smlouvy, by mohl během léta usilovat o nové vyjednávání a prodloužení. Podle Powerse by Draisaitl mohl jít ve stopách Matthewa Tkachuka a prosadit si výměnu do jiného týmu. Tyto spekulace pramení z potenciální smluvní situace a Draisaitlovy touhy po úspěchu v play-off.

Čtěte také: Budoucnost tápajícího Buffala? Český mladík, píší v zámoří

„Leon Draisaitl má po této sezóně jeden rok smlouvy, což znamená, že letos v létě má nárok na nové vyjednávání o prodloužení. Pokud vypadnou ve druhém kole nebo dříve, myslím, že sám Draisaitl bude požadovat výměnu,“ řekl Powers. „Draisaitl je jedním ze tří nejlepších hráčů v lize a posledních pět sezón jím byl,“ dodal insider s tím, že si hráč může diktovat podmínky.

Další NHL insider Darren Dreger v pořadu Overdrive na TSN řekl, že Draisaitl podle něj neprodlouží smlouvu s Edmontonem. Podle něj by se další Draisaitlův kontrakt mohl pohybovat v rozmezí 87-90 milionů dolarů. Pak je velkou otázkou, zda si Oilers mohou dovolit tak masivní kontrakt. Dreger naznačil, že Oilers by mohli čelit značné finanční výzvě, pokud by se zavázali uzavřít smlouvu s tak vysokou hodnotou pro německého útočníka.

Čtěte také: Jágr zpět v Pittsburghu? Tým má o legendu zájem

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top