Connect with us

MilujemeHokej.cz

Budoucnost tápajícího Buffala? Český mladík, píší v zámoří

NHL

Budoucnost tápajícího Buffala? Český mladík, píší v zámoří

Jiří Kulich, FOTO: YouTube printscreen Rochester Americans

Budoucnost tápajícího Buffala? Český mladík, píší v zámoří

Buffalo Sabres jsou daleko od playoff. Po nadějném konci sezóny 2022-23 to byl pro tým z Buffala zklamání. Organizace se proto dívá hlavně do budoucnosti, a především pak na jednoho hráče. Server Yardbarker vyzdvihuje výkony útočníka Jiřího Kulicha a píše o něm jako o budoucnosti Buffala.

Tato sezóna nepřinesla Buffalu žádné výrazné hvězdy, přičemž Tage Thompson zatím nedosáhl ani na 50 bodů. To i přesto, že jich minulý rok nasbíral úctyhodných 94. Devon Levi bojuje o pozici prvního brankáře uprostřed méně příznivé konkurence a obrana stále pokulhává, když je vystavena přílišnému tlaku.

Čtěte také: Jaký je Crosby člověk? Bývalý spoluhráč odhalil jeho pravou tvář

Generální manažer Kevyn Adams byl nucen se v průběhu sezóny rozloučit s důležitými hráči, jako je kapitán týmu Kyle Okposo, který zamířil do Florida Panthers a Erika Johnsona, který odešel do Philadelphia Flyers. Ačkoli to nebyl plán na začátku sezóny, Sabres nyní jdou jasnou cestou – omladit tým a poté být lepší.

Budoucí naděje na play-off se tak klade na mladé talenty v týmu, mezi nimiž vyniká Jiří Kulich. Tento mladý český útočník se již osvědčil jako jedna z hlavních opor týmu Rochester Americans v AHL. Během 49 zápasů této sezóny si připsal 21 gólů a 38 bodů, čímž výrazně zlepšil své statistiky z minulé sezóny, kdy v 62 zápasech nasbíral 24 gólů a celkem 46 bodů.

Kulich nejenže přináší body, ale také se zodpovědně podílí na hře v obranných i útočných činnostech. Jeho výkony nezůstaly nepovšimnuty, a to ani u trenéra Rochestru Setha Apperta, který se zaměřil na Kulichův individuální rozvoj. Je zjevné, že Kulich neváhá investovat do tvrdé práce a jeho příkladný přístup k tréninku přináší ovoce.

Pro Sabres je Kulich nadějí do budoucna, zejména s odchodem jiných hráčů. S jeho schopností přispět nejen na úrovni AHL, ale i na té nejvyšší v NHL, je pravděpodobné, že brzy uvidíme Kulicha ve větší roli v sestavě Buffala.

Čtěte také: Jágr zpět v Pittsburghu? Tým má o legendu zájem

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top