Connect with us

MilujemeHokej.cz

Smutný průzkum, většina Slováků je pro návrat Rusů na MS

Zahraniční hokej

Smutný průzkum, většina Slováků je pro návrat Rusů na MS

Ilustrační foto, Wikimedia Commons Chase N.

Smutný průzkum, většina Slováků je pro návrat Rusů na MS

Výzkumná agentura SANEP provedla průzkum na téma účasti slovenských hokejistů, kteří hrají v KHL a jejich účasti na mistrovství světa. Průzkum agentura provedla pro televizi TA3 a vyplývá z něj, že většina Slováků by rádo hokejistům umožnilo reprezentovat. Vyjádřili se také k účasti ruských hráčů.

Zhruba dvě třetiny lidí (celkem 63,4 %) souhlasí s tím, aby měli slovenští hráči působící v KHL možnost reprezentovat na Mistrovství světa v hokeji. Méně než třetina obyvatel (26,3 %) s tímto názorem nesouhlasí. Zbytek respondentů (10,3 %) nemá jednoznačný názor.

Čtěte také: Jak dlouho bude Ovečkin hrát v NHL? Útočník přiznal, že se konec blíží

Samotná účast těchto hráčů je ve hvězdách. Slovenský svaz ledního hokeje pod vedením Miroslava Šatana avizoval, že se k této otázce vyjádří až v dubnu. Ve veřejném prostoru na Slovensku však stále častěji zaznívají hlasy, které účast podporují.

Výzkum se také ptal na otázku ohledně účasti hráčů z Ruska a Běloruska na letošním mistrovství světa v ledním hokeji. A výsledky jsou také poměrně jasné. 60,4 % respondentů by s účastí hráčů z těchto zemí souhlasilo, zatímco více než třetina (27,3 %) by je na šampionát nepustila. Zbytek respondentů (12,3 %) nemá jednoznačný názor na tuto otázku.

Je smutné, že většina Slováků podporuje návrat agresora na mezinárodní scénu. Mezitím, co ruská armáda bombarduje civilní cíle na Ukrajině, KHL slouží Putinově režimu k jeho propagandě. Klišé „politika do sportu nepatří“ je hloupé ze samotné podstaty, politika se týká naprosto všeho, sportu pak obzvlášť. Ostatně, jeden citát za všechny. Prezident CSKA Moskva v květnu 2023 naprosto bez skrupulí popsal stav věci: „Cizinci, kteří hrají KHL, jsou skuteční bojovníci, kteří finančně přispívají na speciální vojenskou operaci,“ řekl pro ruský server. Opravdu chceme tohle podporovat?

Čtěte také: VIDEO: Rusové předvedli aroganci sobě vlastní, junioři nechali ceny za druhé místo na ledě

Komentáře k článku

More in Zahraniční hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top