Connect with us

MilujemeHokej.cz

Jak dlouho bude Ovečkin hrát v NHL? Útočník přiznal, že se konec blíží

NHL

Jak dlouho bude Ovečkin hrát v NHL? Útočník přiznal, že se konec blíží

Alexandr Ovečkin, FOTO: Flickr Bridget Samuels

Jak dlouho bude Ovečkin hrát v NHL? Útočník přiznal, že se konec blíží

Alexandr Ovečkin, kapitán celku Washington Capitals, se s blížícím se milníkem dvou desetiletí v NHL otevřeněji vyjádřil o svém odchodu do důchodu. Podle všeho to vypadá, že se kariéra tohoto ruského hráče v nejslavnější lize světa pomalu blíží ke konci.

Na začátku aktuální sezóny se Ovečkin rozpovídal o odchodu do důchodu a zároveň se zamýšlel nad svou láskou k hokeji. „Pořád mě to baví,“ řekl v říjnu. „V den, kdy se to změní, uznám, že je čas odejít a nehrát už tak, jak jsem vždycky hrál.“

Čtěte také: „V kariéře lituji jedné věci,“ přiznal Jágr před ceremoniálem v Pittsburghu

Jak upozornil server Gino Hard, téma Ovečkinova odchodu se znovu objevilo v nedávném rozhovoru pro ruský Sport-Express. Novinář se Ovečkina zeptal, zda počítá s odchodem do důchodu poté, co mu skončí současná smlouva s Capitals. „Myslím, že ano,“ přiznal Ovečkin, který má smlouvu s Washingtonem do roku sezóny 2025/2026.

Odpověď padla poté, co novinář zmínil Ovečkinova bývalého spoluhráče Ilju Kovalčuka, který se ve svých 40 letech vrátil do KHL do týmu Spartak Moskva. Kovalčuk od konce sezony 2020/21 nehrál profesionálně.

„Občas se podívám na výsledky KHL,“ zmínil Ovečkin. „Ilja si vede skvěle, nedávno jsme spolu mluvili. Připravuje se na play-off. S jeho nasazením a zdravím by mohl hrát až do padesáti, pokud bude chtít.“ Na otázku, zda si dokáže představit, že by hrál do padesáti, 38letý Ovečkin jednoduše odpověděl: „Ne.“

V minulosti Ovečkin naznačil, že by mohl ukončit kariéru působením v Dynamu Moskva v KHL, tedy v klubu, kde začínal a hrál během výluky NHL v sezoně 2012-13. Zdá se však, že návrat do Dynama není v současné době na Ovečkinově programu.

Čtěte také: Král asistencí. McDavid je na cestě do elitního klubu NHL

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top