Connect with us

MilujemeHokej.cz

TOP 5 bývalých hráčů NHL, jejichž život se vymkl kontrole

Hokej

TOP 5 bývalých hráčů NHL, jejichž život se vymkl kontrole

TOP 5 bývalých hráčů NHL, jejichž život se vymkl kontrole

Ne všichni hráči si užívají hokejového důchodu.

2 ze 2Další
Použijte klávesy ← → (šipky) k procházení

5. Kevin Stevens

Stevens měl nadějně rozjetou kariéru. Měl na to dostat se do Síně slávy, na přelomu 80. a 90. let hrál po boku legendárního Maria Lemieuxe. Za sezónu pravidelně nastřílel přes 50 branek a držel si bilanci 100 plusových bodů. Byl klíčovým hráčem Tučňáků, kteří v letech 1991 a 1992 vyhráli Stanley Cup. Jakmile však přestal hrát po bohu Lemieuxe, jeho statistiky se zhoršily, nahromadila se zranění a v roce 2002 ukončil svoji kariéru.

Čtěte také: TOP 5 mladých hráčů, které bychom měli v příští sezoně sledovat

Stevens začal mít problémy se zákonem už v roce 2000, kdy hrál za New York Rangers. Byl zatčen za držení kokainu a to byl začátek jeho potíží se zákonem. Po nějaké době se zdálo, že svůj problém překonal a Mario mu dal druhou šanci pracovat jako skaut pro Pittsburgh. Stevens však dál bral drogy a dokonce je i prodával. V roce 2016 byl obviněn z držení a distribuce oxykonu, což je silný lék proti bolesti. Stevens poté nastoupil na odvykací proceduru.

REKLAMA


REKLAMA

4. Stephen Peat

Stephen Peat byl původně draftován týmem Anaheim Ducks v roce 1998. Peatovou jedinou rolí v NHL byla role bitkaře. Odehrál čtyři sezóny ve Washington Capitals, kde jeho bylo jeho hlavním úkolem se rvát.

Čtěte také: Z vrcholu až do vězení. TOP 5 nejdelších trestů odnětí svobody pro hráče NHL

Po několika zraněních ukončil Peat v roce 2007 kariéru. Téměř okamžitě poté se mu začal život rozpadat. Měl problémy se zákonem, dostával se do pouličních bojů, zapletl se do krádeží a byl zatčen, protože se snažil ujet policii. Vše však vyeskalovalo v roce 2015, kdy byl obviněn ze žhářství poté, co zapálil vlastní dům. Přestože se mu mnoho lidí snažilo pomoc, odmítá jít na léčení se svými duševními problémy. V současné době je bezdomovec a žije ve svém pickupu.

3. Patrick Cote

Patrick Cote byl původně draftován Dallas Stars v roce 1995. Ve své sezóně v QMJHL získal 40 bodů, Stats ho však draftovali hlavně kvůli jeho tvrdé hře. V Dallasu měl však problémy a příliš nehrál. Cote během tří sezón nastoupil do pouze osmi zápasů. Jeho jediná slibnější sezóna byla ta v letech 1998-99, kdy za Nashville Predators odehrál 70 zápasů.

Čtěte také: VIDEO: Chára začal trénovat s Capitals. Kuzněcov si chtěl vyzkoušet jeho extradlouhou hokejku

Již v roce 2001 však měl problémy najít si uplatnění v NHL a hrál v nižších soutěžích. V roce 2002 měl první problémy se zákonem, když ho policie chytila při řízení v New Yorku a měl u sebe marihuanu. Překvapivě však nebyl příliš potrestán. V roce 2014 byl však Cote zatčen za mnohem závažnější čin. Vykradl několik bank v Montrealu a byl poslán do vězení. Ani tam nebyl bezproblémový. Jednou chtěl uškrtit spoluvězně a policie jej při incidentu musela postřelit.

REKLAMA


REKLAMA

2. Steve Durbano

V historii NHL je jen málo lidí, kteří byli tak obávaní jako „Mental Case“ Steve Durbano. Jako obránce nebyl příliš ofenzivní, byl znám spíše tím, že používal spíše pěsti než hokejku. Durbano, původně draftován New York Rangers v roce 1971, celkově 13., měl krátkou, ale působivou kariéru v NHL. Odehrál sice jen 220 zápasů, během nich ale nashromáždil šílených 1127 trestných minut.

Čtěte také: VIDEO: Bouřlivák Duda zase uletěl! Má podmíněně zastavenou činnost

Zatímco jeho kariéra na ledě byla přinejmenším zajímavá, jeho příběh po kariéře byl ještě divočejší. V roce 1981 byl zatčen na letišti v Torontu poté, co byl chycen s kokainem v hodnotě 71 000 dolarů. V roce 1984 byl odsouzen za pašování drog a byl odsouzen k sedmi letům vězení. V roce 1995 byl přistižen při pokusu o najmutí eskortu, dotyčná však byla tajná policistka. Durbanův těžký život ho nakonec dohnal, když v roce 2002 zemřel na rakovinu jater ve věku padesáti let.

1. Joe Murphy

Joe Murphy byl v draftu NHL z roku 1986 celkově vybrán v prvním kole týmem Detroit Red Wings. Přestože Murphy zcela nenaplnil očekávání, v NHL odehrál celkem 15 sezón. Jeho nejlepší sezóna přišla s Chicagem Blackhawks v letech 1993-94, když zaznamenal své kariérní maximum 70 bodů.

Murphyho kariéra skončila docela nešťastným způsobem. Během působení ve Washington Capitals v roce 2001 se zapletl do potyčky v newyorském baru. Nejen, že byl zasažen do hlavy skleněnou lahví, ale incident by nakonec vedl k tomu, že ho tým vyhodil.

Čtěte také: Marchand si na sociální síti udělal legraci ze sebe a pak i z fanouška

O Murphym nebylo od té doby moc slyšet, dokud se v roce 2017 nedostalo na veřejnost, že je bez domova a žije na ulici v Ontariu. Mnohočetné otřesy mozku, které během své kariéry utrpěl, si zjevně vybraly daň. Miliony dolarů, které během své kariéry vydělal jakoby zmizely. Jeho život ovládly drogy a alkohol. V březnu 2019 však Murphy dokončil psychiatrickou léčbu. Peníze, které promarnil se mu již nevrátí, ale může se pokusit dát do pořádku alespoň zbytek svého života.

https://www.youtube.com/watch?v=4uglPoSsSGI
2 ze 2Další
Použijte klávesy ← → (šipky) k procházení

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top