Connect with us

MilujemeHokej.cz

Bouřlivák Kane se vrátí do NHL. Zájem má šest týmů

NHL

Bouřlivák Kane se vrátí do NHL. Zájem má šest týmů

Wikimedia Commons Fanny Schertzer

Bouřlivák Kane se vrátí do NHL. Zájem má šest týmů

Podle sportovního novináře Michaela Traikose Toronto Maple Leafs je pravděpodobně jedním z několika týmů, které mají zájem podepsat Evander Kane na jeden rok „show-me“ smlouvu. Jsou jedním ze šesti týmů, které prý již oslovily Kaneova agenta a projevily zájem o podpis smlouvy s kontroverzním útočníkem.

Smlouvu s Kanem nedávno ukončili San Jose Sharks. A zatímco NHLPA podává jeho jménem stížnost, Kane stále může podepsat smlouvu s jiným týmem. Pokud by totiž Kane svou stížnost vyhrál, Sharks by mohli být nuceni vyplatit Kaneovi téměř 23 milionů dolarů, které mu dluží, a nový tým by mohl kontroverzního útočníka podepsat se slevou.

Čtěte také: Hvězdná kariéra bez dosažení snu. TOP 5 brankářů, kteří nikdy nevyhráli Stanley Cup

Otázkou tedy zůstává, proč jsou Maple Leafs jedním ze šesti týmů, které o něj projevují zájem? Tým hraje momentálně poměrně dobře, narušení týmové chemie by bylo katastrofální a tento krok s sebou nese rizika.

Jak píše Traikos, „potenciální odměna za příchod Kanea převažuje nad předpokládaným rizikem, které s sebou nese hráč, jenž během svého bouřlivého působení v NHL spálil více než pár mostů“. Jinými slovy, generální manažer Kyle Dubas ví, co je v sázce, ale zároveň si myslí, že výhody převažují nad nevýhodami.

Traikos tvrdí, že Dubas počítá s tím, že v prvním kole play-off bude muset čelit buď Tampa Bay Lightning nebo Boston Bruins a chce zajistit, aby se tým dostal přes toto kolo. Pokud Maple Leafs nepostoupí, Traikos se domnívá, že Dubas ví, že by to pro něj jako generálního manažera týmu mohl být konec, a zároveň by to mohlo znamenat konec Sheldona Keefa na pozici hlavního trenéra.

Čtěte také: Nejdelší hokejový zápas trval přes 10 dní! Hráči na charitativním utkání vybrali miliony

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top