Connect with us

MilujemeHokej.cz

V NHL hoří spor mezi ligou a hráči ohledně platů. Start soutěže je v ohrožení

NHL

V NHL hoří spor mezi ligou a hráči ohledně platů. Start soutěže je v ohrožení

Gary Bettman – Foto: Printscreen Yotube Sportsnet

NHL žádá hráče, aby odložili 13 procent ze svých platů pro období mezi roky 2020-21 v rámci jednání o návratu do hry pro nadcházející sezónu. Hráči z toho však příliš nadšení nejsou. Informoval o tom server Sportsnet.

Hráčská asociace NHLPA již souhlasila s odložením 10 procent platu v rámci šestiletého prodloužení smlouvy o kolektivním vyjednávání, které bylo podepsáno již v červenci předtím, než se odehrálo play-off pro sezonu 2019-20 v Edmontonu a Torontu.

Čtěte také: Snižuje zákaz bodycheckingu ve skutečnosti riziko přenosu koronaviru?

O této zprávě poprvé informoval Larry Brooks z New York Post. Podle Brookse není jasné, jak bude hráčská unie reagovat a zda žádost ligy představuje ultimátum, nebo jde o počáteční pozici při vyjednávání mezi oběma stranami.

Původní 10% odklad hráčských platů má být splacen ve třech splátkách (bez úroků) v říjnu 2022, 2023 a 2024. NHL chce začít novou sezonu 1. ledna, ale vzhledem ke stálé hrozbě nákazy koronaviru a sporu o platech hráčů se s každým dalším dnem zdá méně pravděpodobné, že ke startu ligy v tento den opravdu dojde.

Hráči jsou naštvaní

Podle sportovního novináře Elliotta Friedmana z tohoto požadavku hráči nejsou příliš nadšení. „Pokud někdo doufal, že hlavní podrobnosti o sezóně 2020–21 budou vyřešeny o víkendu – neděje se to. Pokud má sezóna začít 1. ledna, je třeba dosáhnout dohody do konce měsíce. Doufejme, že se to povede dříve,“ napsal Friedman po konferenčním hovoru mezi NHL a 80 až 100 hráči.

Čtěte také: “King” Lundqvist s Rangers ještě neskončil. Do klubu se chce vrátit

„Středeční události vyřadily věci z kurzu a hráči jsou naštvaní a cítí se zrazeni,“ pokračoval. „Když byl prezentován další požadavek na odložení platů, bylo slyšet zalapání po dechu,“ řekl Friedmanovi účastník hovoru. Hráčům vadí také to, že s jedním odložením již souhlasili a nyní má být vše jinak.

Jestli k dohodě nakonec dojde a liga začne opravdu 1. ledna je nyní ve hvězdách. Jisté je jen to, že jsme momentálně svědky dalšího boje mezi ligou a hráči NHL.

Čtěte také: VIDEO: Penguins připravili pro fanynku, která porazila rakovinu, nezapomenutelný den

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top