Connect with us

MilujemeHokej.cz

Fleuryho poslední sezona v NHL? Legendární brankář se během ní může zapsat do historie

NHL

Fleuryho poslední sezona v NHL? Legendární brankář se během ní může zapsat do historie

Marc-Andre Fleury, FOTO: Flickr Bridget Samuels

Fleuryho poslední sezona v NHL? Legendární brankář se během ní může zapsat do historie

Brankář Minnesota Wild Marc-Andre Fleury je na sklonku své kariéry a naznačil, že příští sezóna by mohla být jeho poslední v NHL. Je však docela dobře možné, že se v této pravděpodobně poslední sezóně NHL zapíše do historie NHL, a to po dvou desetiletích od svého nováčkovského ročníku 2003-04 v dresu Pittsburghu Penguins.

Už jen osm vítězství ho dělí od toho, aby předstihl svůj dětský idol Patricka Roye na 2. místě v počtu vítězství v historii ligy. A přestože se o Fleurym opět začalo mluvit v souvislosti s výměnou, zůstává neoblomný v tom, že raději zůstane tam, kde je, v týmu Wild, aby se jeho rodina nemusela znovu stěhovat.

Čtěte také: „Musím přibrat,“ řekl mladý talent Šalé po draftu, ve kterém si ho Krakeni vybrali v prvním kole

Jak si možná vzpomínáte, Fleury našel domov v týmu Vegas Golden Knights poté, co v roce 2017 skončilo jeho působení v Pittsburghu Penguins. Vegas ho však v létě roku 2021 bez okolků vykopalo na dlažbu v podobě výměny do Chicaga Blackhawks, o níž se dozvěděl prostřednictvím Twitteru. Přemýšlel o odchodu do důchodu, než souhlasil, že se bude hlásit u Blackhawks, u nichž strávil první 3/4 sezony 2021-22, než byl vyměněn do Minnesoty.

Ve své první kompletní sezóně v dresu Wild zaznamenal Fleury bilanci 24-16-4 s průměrem 2,85 gólu na zápas a úspěšností zákroků 0,908 procenta. Během své 19leté kariéry v NHL má Fleury bilanci 544-315-91 v 985 zápasech (828 startů) s průměrem 2,58 gólu na zápas a úspěšností zákroků 0,913 procenta.

Čtěte také: Velký návrat na spadnutí? Patrick Roy se poučil z chyb a uvažuje o roli trenéra

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top