Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Byli jste tu vždy pro mě,“ Krejčí ukončil kariéru v NHL a přemýšlí nad MS

Český hokej

„Byli jste tu vždy pro mě,“ Krejčí ukončil kariéru v NHL a přemýšlí nad MS

David Krejčí, FOTO: Flickr Bridget Samuels

„Byli jste tu vždy pro mě,“ Krejčí ukončil kariéru v NHL a přemýšlí nad MS

David Krejčí, jedna z klíčových postav týmu Boston Bruins, se rozhodl ukončit svou impozantní kariéru v NHL. Jeho účast ve 1032 zápasech za Bruins a celkový počet 786 bodů (231+555) ho řadí v historických tabulkách NHL na páté místo mezi českými hráči, hned za hvězdným trio Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Jakub Voráček a Milana Hejduka. Jeho jméno bude zapsáno v nezapomenutelných okamžicích Bostonu.

Pro tým Bruins je to další těžký zásah po nedávném ukončení kariéry kapitána Patrice Bergerona. Krejčí je dalším centrem, který se loučí s klubem. Jeho přínos a schopnosti na ledě byly klíčové pro úspěchy týmu.

Čtěte také: Fleuryho poslední sezona v NHL? Legendární brankář se během ní může zapsat do historie

Krejčího rozhodnutí bylo zřejmě dobře promyšlené a časově rozvážné. Ve svém prohlášení děkuje několika klíčovým osobnostem, které mu umožnily čas a prostor pro tuto důležitou volbu. Nejprve poděkoval Camu Neelymu a Donu Sweeneymu, že ho nechali rozhodnout se vlastním tempem a na vlastní podmínky.

Další poděkování směřoval Krejčí k rodině Jacobs a celé organizaci Bruins. Byl hrdý na to, že mohl být součástí této skvělé hokejové rodiny po celá ta léta. Připomněl si, že když byl draftován v roce 2004, neměl tušení, jaká nádherná dobrodružství a úspěchy ho čekají. Tři finálové boje o Stanley Cup a jedno vítězství v roce 2011 – to jsou okamžiky, na které Krejčí s hrdostí vzpomíná.

„Když jsem byl draftován v roce 2004, neměl jsem tušení, že budu pracovat s tak úžasnými a motivovanými lidmi, kteří nás dovedou až do 3 finále Stanley Cupu a k dosažení toho nejvyššího cíle v roce 2011. Během svého působení v organizaci jsem navázal mnoho skvělých přátelství. Vždy jste tu byli pro mě, kdykoliv jsem něco potřeboval, a já vždy budu tu pro vás,“ píše Krejčí ve svém vzkazu.

Ale kariéra nebyla jen o výhrách a trofejích. Krejčí zdůraznil, jak mnoho skvělých přátelství si v organizaci vytvořil. Začínáte jako spolupracovníci, ale končíte jako přátelé, a to je pro Krejčího jedna z nejkrásnějších stránek hokeje.

A konečně, nezapomíná na svou vlastní rodinu. Jeho manželka Naomi a děti Elina a Everett mu byly velkou oporou. Rozuměly veškeré práci a úsilí, které do hokeje vkládal, a byly mu oporou ve chvílích, kdy byl na dně. Nyní se chce soustředit na to, aby byl nejlepším manželem a otcem, jakým může být.

Když si připomněl své začátky v organizaci Bruins, nabízejí se zajímavé otázky ohledně jeho budoucnosti. Spekuluje se o návratu do své domovské Olomouce nebo dokonce o podpisu s Pardubicemi, kde hrál během výlukové sezony 2012/13. Možností je i Švýcarsko, ale Krejčí zřejmě směřuje k méně atraktivním evropským soutěžím, neboť jeho podpis v NHL by výrazně omezil šanci na účast v domácím mistrovství kvůli play off na zámoří.

Krejčí se očividně rozhodl pro další etapu svého života, ačkoliv s povděkem vzpomíná na své roky v NHL, kde se stal respektovanou a obdivovanou postavou. Fanoušci Bruins a hokejový svět obecně mu budou navždy vděčni za jeho příspěvek a kouzlo, které přinášel na ledě. Krejčí zanechává v srdcích fanoušků hlubokou stopu jako věrný Bruin, který se bude moci pyšnit skvělými památkami, které spolu s týmem vytvořil.

Čtěte také: „Přiveďte ho domů,“ Pastrňák nenápadně vyzval Bruins, aby přivedli zpět jeho bývalého spoluhráče

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top