Connect with us

MilujemeHokej.cz

Nejlepší hráči NHL, kteří nikdy nevyhráli Stanley Cup

NHL

Nejlepší hráči NHL, kteří nikdy nevyhráli Stanley Cup

Ilustrační foto, Wikimedia Commons Michael Righi from Pittsburgh, USA

Nejlepší hráči NHL, kteří nikdy nevyhráli Stanley Cup

V dějinách NHL se objevilo mnoho vynikajících hráčů, kteří se stali ikonami hokeje. Pro mnohé z nich bylo vítězství v Stanley Cupu vrcholným snem a potvrzením jejich vynikajících dovedností. Ale i přes jejich brilantní kariéry a úžasné individuální úspěchy jim toto prestižní trofej vyklouzla z rukou. V tomto článku se podíváme na nejlepší hráče v historii NHL, kteří nikdy nezvedli nad hlavu Stanley Cup.

1. Marcel Dionne

Marcel Dionne byl jedním z nejproduktivnějších hráčů v historii NHL. Během své kariéry hrál za týmy jako Los Angeles Kings, Detroit Red Wings a New York Rangers. Přestože si připsal nespočet bodů a získal mnoho individuálních ocenění, Stanley Cup mu zůstal nedosažitelný.

2. Mats Sundin

Švédský útočník Mats Sundin byl symbolem konzistence a věrnosti klubu. Strávil většinu své kariéry v dresu Toronto Maple Leafs a stal se kapitánem této legendární organizace. Sundinova dovednost a vůdcovské schopnosti byly obdivovány po celé lize, ale Stanley Cup mu stále unikal.

3. Pavel Bure

Pavel Bure, známý jako „Ruský střelec,“ byl jedním z nejrychlejších a nejnebezpečnějších útočníků své doby. Hrál za týmy Vancouver Canucks, Florida Panthers a New York Rangers. Bure byl třikrát nejlepším střelcem NHL, ale k vítězství v Stanley Cupu mu chybělo štěstí.

4. Jarome Iginla

Jarome Iginla byl vynikajícím útočníkem a dlouholetou tváří týmu Calgary Flames. Během své kariéry patřil k nejproduktivnějším hráčům ligy a byl jedním z nejuznávanějších kapitánů. Přestože se Iginla dostal blízko k vítězství v Stanley Cupu, nikdy se mu to nepodařilo.

5. Eric Lindros

Eric Lindros byl dominantním hráčem, který kombinoval sílu s dovednostmi. Během své kariéry hrál za týmy Philadelphia Flyers, New York Rangers a další. Lindros byl považován za jednoho z nejlepších hráčů své generace, ale Stanley Cup mu unikl.

6. Henrik Lundqvist

Švédský brankář Henrik Lundqvist byl klíčovou postavou New York Rangers po mnoho let. Jeho schopnost zastavit téměř každou střelu ho učinila jedním z nejuznávanějších gólmanů v lize. I přes své brilantní výkony ve vyřazovacích bojích mu však chybělo štěstí k dosažení Stanley Cupu.

7. Dale Hawerchuk

Dale Hawerchuk byl jedním z nejtalentovanějších hráčů své doby. Hrál za týmy Winnipeg Jets, Buffalo Sabres a Philadelphia Flyers. Hawerchuk patřil k nejlepším střelcům a nahrávačům ligy, ale vítězství v Stanley Cupu mu nikdy nebylo dopřáno.

8. Phil Housley

Phil Housley byl výborným obráncem s úžasnou hokejovou inteligencí. Během své kariéry hrál za několik týmů, včetně Buffalo Sabres, Winnipeg Jets a Calgary Flames. I přes své brilantní schopnosti na ledě mu chyběla Stanley Cup trofej.

9. Adam Oates

Adam Oates byl mistrem v rozdávání nahrávek a jedním z nejlepších hráčů v historii NHL v této kategorii. Hrál za týmy Boston Bruins, Washington Capitals a Detroit Red Wings. Oates dosáhl mnoha úspěchů, ale Stanley Cup mu stále unikal.

10. Marcel Pronovost

Marcel Pronovost byl jedním z nejvíce dekorovaných obránců v historii NHL. Během své kariéry hrál za Detroit Red Wings a Toronto Maple Leafs. Pronovost získal Stanley Cup vícekrát, ale nikdy ne jako kapitán týmu.

Výše uvedení hráči jsou pouze malou částí talentovaných jednotlivců, kteří dosáhli velkých úspěchů v NHL, ale na Stanley Cupu jim to nikdy nevyšlo. Jejich schopnosti a dovednosti však stále zůstávají nezapomenutelné a mají své pevné místo ve světě hokeje.

Čtěte také: „Začal jsem pracovat na své mentální stránce, reprezentaci bych nikdy neodmítnul,“ prozradil Martin Nečas

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top