Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Začal jsem pracovat na své mentální stránce, reprezentaci bych nikdy neodmítnul,“ prozradil Martin Nečas

NHL

„Začal jsem pracovat na své mentální stránce, reprezentaci bych nikdy neodmítnul,“ prozradil Martin Nečas

Martin Nečas, FOTO: Instagram @martinnecas

„Začal jsem pracovat na své mentální stránce, reprezentaci bych nikdy neodmítnul,“ prozradil Martin Nečas

Hokejový talent a útočník Caroliny Hurricanes Martin Nečas zaznamenal v poslední sezoně významné zlepšení ve svém výkonu. O tom, co ve své hře zlepšil, o sezóně i porážce s Floridou se rozpovídal v Radiožurnálu Sport pro pořad Na place

Nečasova tvrdá práce a úspěchy na začátku sezóny mu pomohly vybudovat si důležitou roli v týmu a získat místo v první přesilovkové formaci.

Čtěte také: „Přiveďte ho domů,“ Pastrňák nenápadně vyzval Bruins, aby přivedli zpět jeho bývalého spoluhráče

Když se Nečasovi dostalo otázky ohledně změn ve své hře, odpověděl, že začal pracovat nejen na fyzické, ale i na mentální stránce svého výkonu. Spolupracoval s mentálním koučem Mariánem Jelínkem a přizpůsobil si své předzápasové myšlení. Naučil se zvládat neúspěchy jednotlivých střídání a nechat je za sebou, aby celá třetina nebyla negativně ovlivněna. “Fyzická stránka je hodně důležitá, ale bez té hlavy hokej nejde hrát,” řekl Nečas pro Radiožurnál.

Jako vynikající střelec se Nečas dlouhodobě věnuje tréninku dovedností s pukem. Uvědomuje si, že tyto dovednosti jsou v NHL klíčové a v létě se jim snaží věnovat co nejvíce času. V průběhu sezony je na to méně příležitostí, a tak trénuje hlavně krátce před tréninky. Nečas ocenil, že v létě má čas a energii posunout svou hru na vyšší úroveň.

NHL Carolina Hurricanes ?47 MV

Pořiďte si kšiltovku NHL Carolina Hurricanes ’47 MV za 649 Kč!

Gudas mě varoval, abych kolem něj příliš nejezdil

Carolina Hurricanes vypadla v play-off s finalisty bojů o Stanley Cup Floridou Panthers. “Florida byla ve formě. Prohráli jsme první dva zápasy v prodloužení, což tu sérii asi rozhodlo. Bylo těžké cestovat na Floridu za stavu 0:2 na zápasy, pak jsme znovu prohráli zápasy o gól a bohužel v klíčových momentech byli o trochu lepší. Oni se opravdu rozjeli a šlapali až do finále, kde bylo Vegas lepší, ale jinak byli skvělí,” řekl Nečas.

Čtěte také: Zoufalé rady, které nedopadly dobře: Jak nováček selhal při souboji s legendami Lemieuxem a Jágrem

Když bylo zmíněno jméno obránce Floridy Radka Gudase, Nečas se usmál a prozradil: „Radko mi vždycky říkal, ať nejezdím moc kolem něj, že na mě nechce moc šahat (smích). Každý hráč ví, když je Gudas na ledě. Je to hráč, který se do hry snaží zapojit svým fyzickým stylem a musíte hrát trochu jinak, když je poblíž.“

Reprezentaci bych neodmítnul

Nečas se také rozpovídal o reprezentaci. Příští mistrovství světa v Praze bude podle něj velká akce, jelikož se jedná o domácí mistrovství a kdo z českých hráčů bude moct, tak přijede reprezentovat. “Za mě je to vždycky čest, nikdy bych neodmítnul, pokud bych k tomu neměl vážné rodinné důvody nebo zranění,” vyjádřil se Martin Nečas o reprezentaci.

Martin Nečas v tomto rozhovoru ukázal svůj profesionální přístup ke hře a odhodlání vylepšit se na všech úrovních. Jeho práce na fyzické i mentální přípravě, spolupráce s odborníky a neustálé tréninkové úsilí ho přivedly k vynikajícím výkonům na ledě. S jeho talentem a odhodláním je jasně vidět, že Martin Nečas má před sebou skvělou budoucnost v profesionálním hokeji.

Čtěte také: Hattrick v prodloužení nebo vstřelený gól bez střely na bránu. Podívejte se na TOP 5 bizarních rekordů NHL

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top