Connect with us

MilujemeHokej.cz

Velký návrat na spadnutí? Patrick Roy se poučil z chyb a uvažuje o roli trenéra

NHL

Velký návrat na spadnutí? Patrick Roy se poučil z chyb a uvažuje o roli trenéra

Patrick Roy, Wikimedia Commons Letartean

Velký návrat na spadnutí? Patrick Roy se poučil z chyb a uvažuje o roli trenéra

Od chvíle, kdy se legendární Patrick Roy v roce 2016 rozloučil s Coloradem Avalanche, se o něm začaly šířit zvěsti. Zdá se, že o něj každý rok usiluje jiný tým, ale on se rozhodl zůstat v týmu Quebec Remparts v QMJHL. Nyní, když vyhrál Memorial Cup, je však jeho návrat do NHL pravděpodobnější než kdy jindy.

Během zápasů má Roy tendenci se pořádně rozohnit. Často křičí na hráče nebo trenéry. Aby mohl uvažovat o návratu do NHL, musí být hráčům jeho styl a osobnost vlastní.

Čtěte také: Hartford Whalers zpět v NHL? Uděláme pro to maximum, říká guvernér

„Je pro mě těžké získat práci kvůli tomu, jak jsem opustil Colorado. Vím, že jsem udělal několik špatných rozhodnutí. Vím, že způsob, jakým jsem odešel, všechno, co jsem udělal, může mít vliv na dnešní pohled na mě samotného. Musím s tím žít. Vím, že jsem se ze svých chyb poučil. Minulost je minulost, ale někdy se svou minulostí musíte žít. Chápu tu situaci.“

NHL Vegas Golden Knights ?47 H

Pořiďte si stylovou mikinu Vegas Golden Knights za 1699 Kč!

V roce 2018 Roy náhle odstoupil z funkcí trenéra a viceprezidenta hokejových operací u Avs. Po odchodu z Colorada Roy působil jako hlavní trenér a generální manažer týmu Remparts. V posledním rozhovoru Roy prohlásil, že vize Joea Sakice o týmu a jeho vlastní vize se zjevně liší.

Sakic byl v té době generálním manažerem a výkonným viceprezidentem Colorada. Jeho současný titul je prezident hokejových operací. Roy prohlásil, že se po událostech s Coloradem a Sakicem poučil.

„Teď už chápu lépe než kdy jindy, že nemůžete být ve vedení a zároveň trénovat tým. Pokud jste trenér, tak trénujete. Pokud jste GM, děláte jen to.“

Pokud se ho některý tým rozhodne najmout, může být sedmapadesátiletý Roy díky svým zkušenostem a vyšší vyspělosti schopným trenérem v NHL.

Čtěte také: Pustí Bruins Ullmarka k vodě? Jako náhrada se jeví český brankář

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top