Connect with us

MilujemeHokej.cz

Dokud nechytím sto nájezdů, neodejdu z ledu aneb jak trénoval Hašek

Český hokej

Dokud nechytím sto nájezdů, neodejdu z ledu aneb jak trénoval Hašek

Foto: Wikimedia Commons Dan4th Nicholas

Dokud nechytím sto nájezdů, neodejdu z ledu aneb jak trénoval Hašek

Jak legendární Hašek trénoval i v pokročilejším hokejovém věku?

Dominik Hašek je bezesporu jedna z největších legend NHL. Český gólman odchytal v NHL celkem 16 sezón a dosáhl za ta léta dosáhl působivých čísel. K tomu mu ale pomohla velká dřina a odhodlání. Jeho bývalý spoluhráč z Detroitu Red Wings Chris Osgood se rozpovídal o tom, jak Hašek i ve svém pokročilém věku neúnavně pracoval na trénincích. 

Hašek dvakrát ve své kariéře vyhrál Stanley Cup a šestkrát také získal Vezina Trophy. „Dominátor“ byl opravdu skvělý brankář, který prostě nenáviděl prohru.

Čtěte také: VIDEO: Kanadská rodina našla bednu hokejových kartiček, vydražila ji za více jak 72 milionů

Dominik Hašek oznámil svůj odchod do hokejového důchodu ve věku 47 let, a v NHL hrál až do svých 43 let. Ale ani během posledních let v lize nikdy nepřestal soutěžit a vždy na ledě nechal maximum.

“Jeho nasazení v trénincích bylo neskutečné. Dal 100 puků doprostřed hřiště a trénovali jsme nájezdy. Pokud některý z kotoučů prošel za brankovou čáru, Hašek jej vrátil zpět a tak se jelo pořád dokola. Byli jsme tam déle než půl hodiny. Zneškodnil 100 nájezdů předtím než odjel,” řekl jeho bývalý spoluhráč Osgood o jeho nasazení při trénincích i v jeho tehdejších 42 letech.

Čtěte také: Nemáš vodku? Zeptal se mě uprostřed hry Ovečkin, vzpomíná trenér

Před play-off zápasem s Pittsburghem zase řekl svým spoluhráčům, aby na něj stříleli co nejsilnější dělovky od modré, aby zjistil, jestli má ještě své reflexy. “Pořád je měl. V té době mu bylo 42 let! To je působivé!“ řekl Osgood v podcastu Cam and Strick

Komentáře k článku

More in Český hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top