Connect with us

MilujemeHokej.cz

Hráči týmů NHL při hymnách stojí společně na modré čáře, bojují tak proti rasismu

NHL

Hráči týmů NHL při hymnách stojí společně na modré čáře, bojují tak proti rasismu

Foto: Twitter Pittsburgh Penguins

Hráči týmů NHL při hymnách stojí společně na modré čáře, bojují tak proti rasismu

Hráči společně odsuzují rasismus.

Hráči týmu NHL, včetně těch největších rivalů, se během úvodní americké a kanadské hymny před přípravnými zápasy postavili společně bok po boku na modré čáry. Tímto gestem společně odsoudili rasismus a podpořili boj za rovnost.

“Po dlouhých rozhovorech jsme se jako skupina rozhodli, že chceme udělat něco pro černošskou komunitu. Takto chceme během play-off ukázat naši podporu,” sdělil kapitán Bostonu Zdeno Chára pro web NHL

Čtěte také: Pastrňák tweet o Tomu Wilsonovi napsal sám, šlo o sázku

Společně se vedle sebe postavili i jedni z největších rivalů ligy Pittsburgh Penguins a Philadelphia Flyers. “Od chvíle, co jsme odehráli poslední hru se hodně změnilo a oba týmy cítily, že je důležité ukázat jednotu a to, že chceme být součástí řešení, které nás posune dopředu,” řekl kapitán Tučňáků Sidney Crosby.

Během hymny stál trenér tučňáků Mike Sullivan vedle trenéra Flyers Alaina Vigneaulta. „Myslím, že všechno, co jsme se dnes večer snažili udělat, hráči a trenéři, bylo ukázat naši podporu,“ řekl Vigneault. 

Na Facebooku ligy vyjadřují fanoušci většinou podporu tomuto kroku. “Jsem velmi hrdý na to, že „můj sport“ zvládá těžký a rozdělující čas s respektem! Spojuje lidi a nerozděluje. Dobrá práce hoši,” napsal uživatel Tim DenBleyker. “Lidé, kteří hledají negativitu v tak čistém a nevinném činu, jsou ztraceni,” píše další fanoušek ligy. 

Několik hráčů a týmů NHL se aktivně podílí na podpoře boje proti rasismu a hnutí Black Lives Matter poté, co černoch George Floyd zemřel při zásahu policie v Minneapolis 25. května. To následně vyvolalo protesty napříč celou Amerikou.

Čtěte také: NHL bude možná vysílat zápasy se zpožděním, protože hráči mluví sprostě

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top