Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Počet sebevražd u sportovců se zdvojnásobil,“ Trouba toho má dost a obořil se do kritiků

NHL

„Počet sebevražd u sportovců se zdvojnásobil,“ Trouba toho má dost a obořil se do kritiků

Jacob Trouba, FOTO: Flickr Jenn G

„Počet sebevražd u sportovců se zdvojnásobil,“ Trouba toho má dost a obořil se do kritiků

Hvězdný obránce a kapitán New York Rangers Jacob Trouba už toho má dost. Několik dní poté, co jeho tým vypadl z play off s Floridou Panthers a opět se nedostal do finále Stanley Cupu, Trouba prozradil, že hrál s těžkým zraněním, ale i přes bolest hrál dál.

V příspěvku na Twitteru se však zdá, že je pro něj bolestivější kritika, které se mu dostalo na internetu ohledně jeho výkonů a role v sestavě Rangers. Trouba v příspěvku nadává bývalému hráči NHL Ryanu Whitneymu a Pašovi Eshghimu z podcastu Spittin Chiclets za to, co nehezkého o něm bylo řečeno. Dokonce otevírá téma duševního zdraví a sebevražd a vysvětluje, jak si nedávno jeden profesionální sportovec vzal život kvůli duševní nemoci.

Čtěte také: „Léto bude zajímavé,“ předpovídá Pastrňák a láká hvězdu NHL do Bostonu

„Počet sebevražd se za posledních 20 let u amerických vysokoškolských sportovců zdvojnásobil – před 11 dny si po boji s duševním zdravím tragicky vzal život golfista z PGA TOUR a lidé se ptali, jak je to možné…“ Musíme to dělat lépe.“

Tento příspěvek je syrový a upřímný. Sportovci si projdou tolika kritikami, zejména když se jejich týmům nepodařilo uspět a vyhrát šampionát, a když je fanoušci nebo odborníci okřiknou, jako by zapomněli, že za tím profesionálním sportovcem jsou lidské bytosti.

Ne každý souhlasí s tím, jak Trouba hraje – na tvrdého hráče se často nadává za jeho bezohlednost na ledě. Mimo led je ale docela jiná osobnost. Je držitelem ceny Marka Messiera za rok 2023-24. Toto ocenění se uděluje jednotlivcům jako vynikajícím vůdcům v rámci svého sportu a jako přínosným členům společnosti.

Čtěte také: NHL insider: Draisaitl možná požádá o výměnu

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top