Connect with us

MilujemeHokej.cz

VIDEO: Faksa hrdinou! Vítěznou trefou vyhrál Dallasu sérii a splnil slib synovi

NHL

VIDEO: Faksa hrdinou! Vítěznou trefou vyhrál Dallasu sérii a splnil slib synovi

Radek Faksa, FOTO: Twitter @BR_OpenIce

VIDEO: Faksa hrdinou! Vítěznou trefou vyhrál Dallasu sérii a splnil slib synovi

Dallas Stars se v sedmém zápase série s Vegas Golden Knights dostali do konce třetí třetiny za nerozhodného stavu 1:1. Sezony dvou týmů visely nejistě na vlásku a každý z nich potřeboval hrdinu, který by tým udržel při životě.

V případě Dallasu záchranné lano nepřišlo od jejich hlavních hvězd, jako jsou Jason Robertson, Joe Pavelski nebo Roope Hintz. Sezonu Stars zachránil poměrně nečekaný člen jejich sestavy: levé křídlo čtvrté formace Radek Faksa.

Čtěte také: VIDEO: Ranař Pastrňák, proti Torontu se blýskl výstavním hitem

Český útočník vynechal předchozí čtyři zápasy kvůli zranění, ale nejdůležitější příspěvek série – a nejlepší gól své kariéry – si schoval na sedmý zápas. Pouhých 44 sekund po začátku závěrečného dějství Faksa se svými spoluhráči z formace rozjel akci v pásmu Vegas a bekhendovou střelou přes Adina Hilla poslal fanoušky Dallasu do varu.

Dallas tak vyřadil obhájce Stanley Cupu vítězstvím 2:1. Ve druhém kole je čeká Colorado Avalanche. Faksaův gól však nebyl důležitý jen pro Stars. Faksa rozhodl o vítězství svého týmu v sérii a splnil tak slib, který dal svému dvouapůlletému synovi Elliotovi.

Před zápasem otec se synem bruslili na ledě a hráli hokej, když mladší Faksa přiměl svého otce, aby mu slíbil, že dá gól. Elliot se toho sice nedočkal (před začátkem třetí třetiny ho museli odvést domů do postele), ale jeho otec se postaral o to, aby své slovo splnil.

„Jsem rád, že jsem to udělal,“ řekl Faksa. „A tak mu to video můžu ráno ukázat a můžeme se na něj podívat společně.“ Stačila jediná trefa a levé křídlo se stalo tátou roku a MVP série pro Stars.

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top