Connect with us

MilujemeHokej.cz

VIDEO: DostWall! Na českého gólmana v NHL pějí jen chválu

NHL

VIDEO: DostWall! Na českého gólmana v NHL pějí jen chválu

Lukáš Dostál, Foto: Wikimedia Commons Jenn G

VIDEO: DostWall! Na českého gólmana v NHL pějí jen chválu

V českém hokeji se vždy našli brankářští mistři, kteří přitáhli pozornost fanoušků svou neuvěřitelnou silou na ledě. Jedním z těchto talentů, který si v poslední době získává pozornost, je mladý brankář Lukáš Dostál.

29 zákroků, jeden inkasovaný gól, výhra 2:1 a první hvězda zápasu. To je vizitka Lukáše Dostála z posledního utkání, kdy mladý gólman zabetonoval branku Anaheimu Ducks proti Senátorům z Ottawy. Český brankář dostal potřetí za sebou přednost před Johnem Gibsonem a opět ukázal, že na to má. Úspěšnost zákroků sahala k 97 procentům.

Čtěte také: Manažer Predators přísně potrestal hráče za špatné výkony, teď sbírají bod za bodem

Během těchto tří utkání třiadvacetiletý Dostál za sebe pustil pouze šest ze 116 střel a pomohl Anaheimu ke čtyřem bodům. „Je mladý, ale zároveň neuvěřitelně soutěživý,“ pochválil Dostála trenér Ducks Greg Cronin. „Když inkasuje brzký gól, nesrazí ho to, ale naopak mu to pomůže k ještě lepšímu výkonu,“ dodal. Ostatně, posuďte jeho výkon sami:

Dostál si také buduje věrnou fanouškovskou základnu v Anaheimu, začalo se mu říkat DostWall. Wall, anglicky zeď, je pro českého brankáře poměrně povedená přezdívka.

Čtěte také: Král asistencí. McDavid je na cestě do elitního klubu NHL

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top