Connect with us

MilujemeHokej.cz

Crosby z výměny Guentzela není nadšený, co řekl k jeho odchodu?

NHL

Crosby z výměny Guentzela není nadšený, co řekl k jeho odchodu?

Sidney Crosby, Foto: Wikimedia Commons Michael Miller

Crosby z výměny Guentzela není nadšený, co řekl k jeho odchodu?

Dlouholetý hráč Penguins Jake Guentzel byl vytrejdován do Caroliny Hurricanes. Kapitán tučňáků Sidney Crosby měl jen velmi málo odpovědí, když byl ve čtvrtek večer dotázán na výměnu dlouholetého spoluhráče.

„Je to skvělý hráč, skvělý spoluhráč, kamarád,“ řekl Crosby po prohře Penguins 6:0 s Washingtonem Capitals. „Myslím, že během svého působení tady udělal všechno, co mohl. Je mi prostě ctí, že jsem s ním mohl po tu dobu hrát. Několik skvělých vzpomínek. To je vše, co k tomu mohu říct.“

Čtěte také: VIDEO: DostWall! Na českého gólmana v NHL pějí jen chválu

Crosby si nebyl jistý, jaký vzkaz vedení Penguins tímto krokem vyslalo do týmu. „Nevím,“ řekl. „To je asi lepší otázka pro ně.“ Generální manažer Penguins Kyle Dubas prohlásil, že výměna Guentzela „byla jedním z nejtěžších rozhodnutí“, které kdy musel jako manažer udělat.

Pittsburgh poslal Guentzela a obránce Ty Smithe do Caroliny Hurricanes výměnou za Michaela Buntinga, Vasilije Ponomareva, Villeho Koivunena, Cruze Luciuse a dva výběry v draftu.

Guentzel, který byl dosud nechráněným volným hráčem, strávil posledních osm sezón v týmu Penguins poté, co si ho Pittsburgh vybral ve třetím kole draftu 2013. Jeho 219 gólů v 503 zápasech od jeho debutu v sezóně 2016-17 je druhým nejlepším výsledkem Penguins za Crosbym, zatímco jeho 466 bodů je třetím nejlepším.

Čtěte také: „Nejlepší na hokeji jsou hráči, kteří ho tvoří,“ rozpovídal se Gretzky o svém milovaném sportu

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top