Connect with us

MilujemeHokej.cz

Ve Vegas kvůli Hertlovi výrazně překračují platový strop. Tým jednoduše obchází pravidla

NHL

Ve Vegas kvůli Hertlovi výrazně překračují platový strop. Tým jednoduše obchází pravidla

Tomáš Hertl, Foto: Wikimedia Commons Jenn G

Ve Vegas kvůli Hertlovi výrazně překračují platový strop. Tým jednoduše obchází pravidla

Nikdo neumí lépe manipulovat s platovým stropem v NHL než Vegas Golden Knights, což opět dokázali při uzávěrce přestupů, kdy při překvapivém trejdu získali českého útočníka Tomáše Hertla. K obejití pravidla Vegas používá jednoduchý trik.

Poté, co na začátku týdne získali útočníka Anthonyho Manthu (z Washingtonu Capitals) a obránce Noaha Hanifina (z Calgary Flames), těsně před páteční uzávěrkou ohlásili další velkou výměnu. Tentokrát získali centra Tomáše Hertla ze San Jose Sharks, čímž se postarali o jeden z největších trháků přestupové uzávěrky.

Čtěte také: VIDEO: DostWall! Na českého gólmana v NHL pějí jen chválu

Výměnou za Hertla pošlou Golden Knights do Sharks svou volbu v prvním kole draftu v roce 2025 a perspektivního Davida Edstroma (volba Vegas v prvním kole draftu v roce 2023). San Jose si také ponechá 17 % Hertlovy smlouvy, která do konce sezóny 2029-30 nese zátěž pro platový strop 8,1 milionu dolarů.

Vegas tak pokračuje v odhodlání jít do každé sezóny naplno a hledat způsoby, jak obejít platový strop ligy. Od svého příchodu do NHL jsou Golden Knights jedním z nejagresivnějších týmů v lize a vždy hledají způsoby, jak doplnit kádr o nové hráče bez ohledu na to, jak vypadá jejich finanční situace.

Největší zásluhu na tom má jejich schopnost a ochota utrácet vysoko nad horní hranicí limitu, kdykoli je to možné. Způsob, jakým se jim to daří, je zneužívání rezerv z dlouhodobých zranění. Když hráč nastoupí na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, mohou týmy překročit platový strop, dokud se hráč nevrátí.

V současné době mají Golden Knights na tomto listu kapitána Marka Stonea (9,5 milionu dolarů) a brankáře Robina Lehnera (5 milionů dolarů), což jim dává možnost překročit platový strop. Lehner je mimo hru na dobu neurčitou a Stone se vrátí až v play-off. Jakmile začne play-off, platový strop neplatí a tým může mít co nejvyšší výplatní pásku. Díky všem svým krokům, a až se Stone vrátí na začátku play-off, bude mít Vegas na soupisce více než 15 milionů dolarů nad platovým stropem ligy. A to vše v rámci pravidel.

Čtěte také: Crosby z výměny Guentzela není nadšený, co řekl k jeho odchodu?

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top