Connect with us

MilujemeHokej.cz

Slafkovského čeká těžký start sezony, hrozí mu pád do AHL

NHL

Slafkovského čeká těžký start sezony, hrozí mu pád do AHL

Juraj Slafkovský, Foto: Instagram Juraj Slafkovský

Slafkovského čeká těžký start sezony, hrozí mu pád do AHL

První volbu Montrealu Canadiens v draftu Juraje Slafkovského může čekat těžký začátek sezony 2023-24. V nedávném článku zveřejněném ve francouzsky psaném deníku Le Journal de Quebec Jonathan Bernier podrobně popsal své přesvědčení, že jednička Habs by v této sezóně mohla velmi dobře začít v týmu AHL.

Bernier se odvolává na skutečnost, že s 12 útočníky, kteří podepsali smlouvy v NHL, bude pro Slafkovského v sestavě poměrně málo místa, pokud se ukáže, že jsou všichni zdraví po přípravném kempu. Ať se to vezme z jakéhokoli úhlu, pro devatenáctiletého útočníka, který loni nastoupil za Canadiens do 39 zápasů, v nichž vstřelil 4 góly a přidal 6 asistencí s celkovým počtem 10 bodů, to bude znamenat výrazné oslabení.

Čtěte také: Zlatá éra je pryč. Leafs a Canadiens už nejsou nejhodnotnějšími kanadskými sportovními týmy

Bernier však tvrdí, že by to pro Slafkovského mohla být lepší příležitost k rozvoji, neboť útočník v minulé sezóně odehrál v průměru jen 12 minut a 13 sekund za zápas. Je sice pravda, že trenér Habs Martin St. Louis v minulé sezóně Slafkovského nasazoval střídmě, to však neznamená, že tak nutně hodlá činit znovu.

Přesto Bernier argumentuje tím, že pokud jsou plány St. Louise se Slafkovským podobné těm z minulé sezóny, mohlo by být pro mladíka výhodnější získat více zkušeností s větším časem na ledě na úrovni AHL. Pro fanoušky by to však bylo těžké, protože na bedra jedničky draftu byla vkládána obrovská očekávání, která jsou jen umocněna zběsilou fanouškovskou základnou Canadiens.

Čtěte také: Hráči NHL na olympiádě 2026? Situace vypadá nadějně

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top