Connect with us

MilujemeHokej.cz

Connor Bedard otevřeně o tom, jak se cítí při srovnání s McDavidem

Hokej

Connor Bedard otevřeně o tom, jak se cítí při srovnání s McDavidem

Connor Bedard. FOTO: Wikimedia Commons Steven Ellis

Connor Bedard otevřeně o tom, jak se cítí při srovnání s McDavidem

Během kempu BioSteel NHL v Novém Skotsku se Connor Bedard, nadějný hráč Chicaga Blackhawks, setkal s novináři a svěřil se, jak se cítí, když je srovnáván s nejlepším hráčem současného hokeje Connorem McDavidem.

„Nikdy si nechcete říkat: ‚Tohle nezvládnu‘. Opravdu si nemyslím, že takové myšlení je dobré. Ale já nejsem jako on. Jsem svůj vlastní člověk a svůj vlastní hráč. Myslím, že on je teď tak trochu vrcholem. A vy si říkáte: ‚Tenhle chlap je nejlepší nebo jeden z nejlepších, (tak) jak se mu můžu přiblížit?“ řekl Bedard ESPN.

Čtěte také: „Kdyby to trenér viděl jinak,“ Krejčí prozradil, proč možná Boston nevyhrál finále v roce 2019

Bedard dále dodal: „Myslím, že to je ve sportu tak skvělá věc. Vždycky soupeříte s kluky. To, že jsem s ním mohl strávit nějaký čas na ledě a zkusit s ním soupeřit… je samozřejmě neuvěřitelné. O jeho statistikách se dá jen stěží mluvit, protože jsou tak směšné. Ale pro mě je to jen snaha být svým vlastním hráčem. Být co nejlepší.“

Bedard i McDavid jsou nesmírně talentovaní hráči, zejména v ofenzivě. Bedard prožil neuvěřitelnou sezónu ve Western Hockey League v týmu Regina Pats, kde v 57 zápasech nasbíral 143 bodů a v sedmi zápasech play-off přidal 20 bodů. Na mistrovství světa juniorů překonal několik rekordů, když v sedmi zápasech zaznamenal 23 bodů.

Není pochyb o tom, že Bedard dostane spoustu příležitostí ve své nováčkovské sezóně v týmu Chicago Blackhawks, kde dostane velký prostor na ledě a ve všech situacích proti nejlepším hráčům soupeře. Na Bedarda je vyvíjen velký tlak, aby pomohl zvrátit situaci v Chicagu, podobně jako tomu bylo v roce 2007 u Patricka Kanea a Jonathana Toewse, než dovedli organizaci ke třem Stanley Cupům.

Bedardova kariéra v NHL začne 10. října proti Sidneymu Crosbymu a Pittsburghu Penguins. Pokud jde o to, kdy se utká s Connorem McDavidem a Oilers, to přijde 12. prosince.

Čtěte také: „Přiveďte ho domů,“ Pastrňák nenápadně vyzval Bruins, aby přivedli zpět jeho bývalého spoluhráče

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top