Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Nikdy nebudeš hokejistou,“ řekla učitelka malému Waynovi. Spletla se

Hokej

„Nikdy nebudeš hokejistou,“ řekla učitelka malému Waynovi. Spletla se

Wayne Simmonds, FOTO: Flickr Bridget Samuels

„Nikdy nebudeš hokejistou,“ řekla učitelka malému Waynovi. Spletla se

Každé malé dítě má sen o tom, jaké bude v dospělosti jeho povolání. Některým jejich sny vyjdou, jiní své uplatnění nakonec najdou jinde. Podobný sen měl i Wayne Simmonds, který se s ním pochlubil také ve škole. Nedopadlo to však úplně podle jeho představ.

„Moje učitelka ve třetí třídě nám zadala úkol, abychom napsali práci na téma čím bychom chtěli být, až vyrosteme,” popisuje Simmonds svůj zážitek ze školy. “Všechny děti napsaly klasické povolání jako doktor, právník, veterinář, horská služba, astronaut. Já jsem samozřejmě napsal, že chci být profesionální hokejista.”

Čtěte také: Zlatá éra je pryč. Leafs a Canadiens už nejsou nejhodnotnějšími kanadskými sportovními týmy

Co však následovalo by asi příliš lidí nečekalo. “Učitelka mi přinesla papír zpátky do lavice a řekla: Wayne, to si nemůžeš vybrat. Musíš to myslet vážně.“

A já jsem řekl: „Myslím to vážně. Budu hrát v NHL.“

„Nebudeš, ty a hokejista?” odvětila učitelka. Wayne si ale stál za svým. “Odmítl jsem to změnit a myslím, že mi za ten úkol dala pětku. Musel jsem ten papír odnést domů mámě. Dal jsem jí ho se slovy: věřila bys tomu, mami?“.

Demotivující učitelé nejsou dobří učitelé. Je dobře, že se Wayne nevzdal svého snu a ukázal učitelce, kdo nakonec měl pravdu.

Čtěte také: McDavid si ve svém rodišti zahrál „pivní ligu“, výsledek však mnohé překvapí

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top