Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Děda by chtěl, abych hrál,“ vycházející hvězda Connor Bedard prozradil, co ho motivuje při hře

Hokej

„Děda by chtěl, abych hrál,“ vycházející hvězda Connor Bedard prozradil, co ho motivuje při hře

Connor Bedard. FOTO: Wikimedia Commons Steven Ellis

„Děda by chtěl, abych hrál,“ vycházející hvězda Connor Bedard prozradil, co ho motivuje při hře

O předpokládané jedničce draftu Connoru Bedardovi existuje mnoho statistik a faktů. Získal výjimečný status ve WHL poté, co v 36 zápasech za tým West Van Academy Prep U18 vstřelil 43 gólů a 84 bodů, vedl kanadskou Sports School Hockey League (CSSHL) v bodování a jako čtrnáctiletý získal ocenění MVP. Je pod drobnohledem hokejové veřejnosti, proto příběh z jeho osobního života zajímá spoustu lidí. A jak se zdá, tenhle hráč bude hvězdou nejen herně, ale i lidsky.

Jeho play-off s týmem Regina Pats ve WHL bylo sice přerušeno, když jeho tým vyřadil celek Saskatoon Blades, ale Bedard přesto v sedmi zápasech play-off nasbíral 10 gólů a 20 bodů. V této sezóně nasbíral za Pats 71 gólů a 72 asistencí v pouhých 57 zápasech.

Čtěte také: Legendární obránce P.K. Subban se ocitl pod palbou kritiky kvůli vtipu o váze zpěvačky

Na juniorském mistrovství světa byl výjimečný a byl vyhlášen nejlepším hráčem (MVP), když si připsal 23 bodů a stal se tak nejmladším hráčem, kterému se takové pocty dostalo.

Tohle se objevilo před pondělní draftovou loterií NHL 2023. Pak ale přišel Dan Robson s dojemným příběhem o tom, proč Bedard hraje, ale hlavně o hluboké ztrátě, která mladého fenoména pohání.

V neuvěřitelném článku z deníku Athletic Robson vysvětluje, jak je Bedard motivován hrát pro svého dědečka, který byl jeho největším fanouškem, dokud tragicky nezemřel při nehodě: „Auto řízené nezletilým řidičem se čelně srazilo s Garthovým (děda Bedarda) pick-upem.

Bedardovi rodiče a vedení Pats tuto zprávu před útočníkem tajili, protože hrál několik hodin po oznámení o úmrtí, které ten den dostal jeho otec telefonicky. Po zápase, v němž Bedard vstřelil dva góly a přidal dvě asistence, čímž si vysloužil ocenění první hvězdy při výhře 6:1 nad Swift Current Broncos, rodina Connorovi řekla o smrti jeho dědečka Gartha.

Děda by chtěl, abych hrál

„Po zápase Paddock a trenér Dave Struch přivedli Connora do kanceláře, kam Tom, Melanie a Madisen volali přes hlasitý odposlech. Tým zamluvil Connorovi letenku na šestou hodinu ranní následujícího dne, aby se mohl připojit k rodině, ale Connor se bránil. Později ten týden se hrál zápas a on měl v úmyslu tam být. „Děda by chtěl, abych hrál,“ řekl.
O tři noci později Connor vstřelil gól v prodloužení a porazil vedoucí tým divize Brandon Wheat Kings. Když se jeho spoluhráči z týmu Pats hrnuli na led, Connor zapumpoval pravou pěstí a ukázal k nebi. Oči se mu zaleskly, když poté prostřednictvím Zoomu hovořil s médii o svém dědečkovi. „Určitě je to on, pro koho teď hraju a budu hrát do konce života,“ řekl Connor. „Vím, že mě sleduje.“

Čtěte také: Legendární Snoop Dogg chce koupit tým NHL

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top