Connect with us

MilujemeHokej.cz

Auston Matthews přemýšlí o budoucnosti. Kde podepíše příští smlouvu?

Hokej

Auston Matthews přemýšlí o budoucnosti. Kde podepíše příští smlouvu?

Auston Matthews Foto: Wikimedia Commons Azadeh Kashani

Auston Matthews přemýšlí o budoucnosti. Kde podepíše příští smlouvu?

Hvězda Toronta Maple Leafs Auston Matthews má před sebou už jen jeden rok, než mu vyprší kontrakt, ale vyjádřil naději, že by se s týmem mohl dohodnout na prodloužení dlouhodobé smlouvy.

„Mým záměrem je zůstat tady,“ řekl v novinářům. „Myslím, že jsem to už dříve řekl, jak moc mě baví tady hrát a co to pro mě znamená – organizace, moji spoluhráči a jak moc mě prostě baví tady být.“

Čtěte také: Hokej je tvrdý. Bohudík. Podívejte se na nejtvrdší hity v historii NHL

Pětadvacetiletý Matthews odehraje sezónu 2023-24 se základním platem 750 000 dolarů a podpisovým bonusem 7,2 milionu dolarů, než se příští sezónu stane nechráněným volným hráčem. Pokud mu bude umožněno otestovat volný trh, nepochybně se o jeho služby rozpoutá nabídková válka.

Stále patří k nejproduktivnějším střelcům v NHL, v čerstvě ukončené sezóně si v 74 zápasech připsal 40 gólů a 45 asistencí. Byla to jeho pátá sezóna s minimálně 40 góly a druhá v řadě se 45 a více asistencemi, i když se nevyrovnala jeho kariérnímu rekordu ze sezóny 2021-22 (60 gólů, 46 asistencí).

Letos pomohl dovést Maple Leafs k sedmé účasti v play-off v řadě a ukončil 19leté sucho bez vítězství v sérii play-off. Maple Leafs v prvním kole vyřadili trojnásobného obhájce titulu ve Východní konferenci Tampa Bay Lightning a poté v pěti zápasech podlehli Floridě Panthers.

Matthews tak zůstává velkou součástí Maple Leafs a jeho udržení v Torontu je nejdůležitější při snaze ukončit sucho po zisku Stanley Cupu, které se datuje od sezóny 1966-67.

„Je to skvělé,“ řekl Mitch Marner novinářům ohledně přání svého spoluhráče podepsat prodloužení smlouvy a zůstat v Torontu. „Pro tenhle tým hodně znamená. Doufejme, že to vyjde a že se to podaří.“

Čtěte také: Brad Marchand obviňuje jednoho hráče z prohraného prvního kola play-off

Komentáře k článku

More in Hokej

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top