Connect with us

MilujemeHokej.cz

„Hrál jsem pro ni,“ vzpomíná Jakub Vrána na maminčin boj s rakovinou

NHL

„Hrál jsem pro ni,“ vzpomíná Jakub Vrána na maminčin boj s rakovinou

Foto: Wikimedia Commons Michael Miller

„Hrál jsem pro ni,“ vzpomíná Jakub Vrána na maminčin boj s rakovinou

Listopad se v NHL nese ve znamení boje proti rakovině.

Listopad se v NHL nese ve znamení boje proti rakovině. Liga se snaží zvýšit o celé problematice povědomí. Své o krutém onemocnění ví i český útočník Jakub Vrána, jehož maminka rakovinu porazila a je pro něj velkou inspirací.

Mamince Jakuba Vrány diagnostikovali rakovinu v lymfatických uzlinách před pěti lety. Útočník Washingtonu Capitals tehdy věděl, že je důležité pozitivní myšlení a věří tomu dodnes. 

Čtěte také: Lukáš Dostál putuje na zkoušku do NHL

“Z vlastní zkušenosti vím, že pozitivní myšlení je důležité. Takže když se bavím s nemocnými, chápu je. Sice jsem si to sám neprožil, ale mám s tím zkušenosti v rodině,“ řekl Vrána. 

Kvůli koronavirové pandemii se samozřejmě žádné týmové návštěvy nemocnic nekonají, nicméně týmy NHL hledají jiné způsoby, jak lidi v těžké situaci podpořit. Pittsburgh Penguins například nedávno uspořádali nezapomenutelný den pro jednu z jejich fanynek. Psali jsme o tom zde.

Právě Jakub Vrána se rozhodl podělit o svůj příběh. Když se smutnou zprávu dozvěděl, hrál zrovna ve Švédsku. Devatenáctiletý mladík neváhal a hned volal mamince, že jede domů. “První věc, co mi řekla byla, abych nejezdil a hrál dál. Tvrdila, že když hraji hokej, tak tehdy je nejšťastnější,” vzpomíná Vrána. Ten nakonec ve Švédsku zůstal.

“Většinou jsem hrál pro ni. I teď, když hraji za Washington a vím, že se dívá na zápas a dělá ji to šťastnou. Je to silná žena a když mě sleduje, o nemoc se nezajímá. Věřil jsem, že rakovinu porazí. Nepochyboval jsem,” říká Vrána. 

Vránově mamince je nyní 55 let a pravidelně chodí na kontroly. Svůj boj s rakovinou statečně zvládla. “Když jsem se to dozvěděl, bylo to těžké. Najednou si uvědomíte, jak je vaše rodina důležitá. Není to lehká situace, ale musíte mít silnou mysl s pozitivními myšlenkami,” zakončil Vrána svůj vzkaz pro ty, kteří s nemocí bojují.

Čtěte také: VIDEO: Naštvaný fanoušek seskočil z tribuny a chtěl se porvat s hráčem

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top