Connect with us

MilujemeHokej.cz

Ovečkin má jasno. Svoji kariéru chce dohrát v KHL

NHL

Ovečkin má jasno. Svoji kariéru chce dohrát v KHL

Foto Bridget Samuels

Ovečkin má jasno. Svoji kariéru chce dohrát v KHL

V rozhovoru pro ruskou televizi prozradil, že chce ukončit svoji profesionální hokejovou kariéru tam, kde začal.

Hvězda Washington Capitals Alexandr Ovečkin je momentálně jednou z největších hvězd NHL a je těžké si bez něj ligu představit. On sám osobně ale ví, kde by chtěl v budoucnu pověsit své brusle na hřebík.

Hvězda ligy v rozhovoru pro ruskou televizi prozradila, že chce ukončit svoji profesionální hokejovou kariéru tam, kde začala – doma s Dynamem Moskva v KHL. 

„Chci po své kariéře dosáhnout určitých cílů,“ řekl Ovečkin během rozhovoru pro Russian Television International. „Moje kariéra však ještě neskončila. Jsem stále v nejlepších letech. Myslím, že určitě ještě pár let budu hrát. Díky Bože, že mám stále dobré zdraví. Skončil bych v Rusku v Dynamu Moskva.“

Ovečkin patří i ve svých 35 letech mezi nejlepší hráče a nevypadá to, že by se mělo v brzké budoucnosti něco změnit. Kapitán Washingtonu si připsal na své konto ve zkrácené sezóně celkem 48 branek a společně s Davidem Pastrňákem se dělí o pozici nejlepšího střelce základní části sezóny 2019/20.

Ovečkinův návrat domů 

„Opravdu se chci vrátit a ukončit svou kariéru v Dynamu Moskva. Po určitém počtu let, které strávím, dá-li Bůh, ve Washingtonu,“ potvrdil hokejista svá slova.

Ovečkin dal jasně najevo, že se z Washingtonu nikam nehrne. Brzy mu totiž vyprší smlouva, kterou podepsal s týmem v roce 2008. Tenkrát se Caps upsal na třináct let, smlouva v hodnotě 124 milionů dolarů mu tedy vyprší již v příštím roce. Na otázku, jestli by zvážil nabídku jiného klubu, který by nabídl velké množství peněz, Ovečkin jasně odpověděl, že hodlá zůstat ve Washingtonu.

„Není to otázka peněz. Je to principiální. Hrál jsem jen za dva týmy – Dynamo a Washington,“ řekl ruský útočník. Ovečkin, rodák z Moskvy, před příchodem do Severní Ameriky hrál v Dynamu Moskva a během výluky NHL v sezóně 2012/13 se vrátil na krátkou přestávku.

„Je jasné, že za dva, tři, čtyři roky, možná pět let ukončím svoji kariéru ve Washingtonu,“ řekl. „Chci skončit krásnou notou – hrát svůj poslední zápas za Dynamo Moskva,“ uzavřel Ovečkin.

Čtěte také: “Otočíme cokoliv,” říká David Pastrňák

Komentáře k článku

More in NHL

Advertisement

Štítky

Nejčtenější

Advertisement

Hokejová zábava

Články z NHL

To Top